Αρχίζουν οι γεωτρήσεις για πετρέλαιο στη Μαύρη Θάλασσα

Προς τα τέλη Μαρτίου θα αρχίσει η γεώτρηση πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα, ανοιχτά της Κασταμονής (Καστάμονου) με το πλοίο Deepwater Champion της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobil.
Με βάση τη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της αμερικανικής εταιρείας, η τελευταία θα κάνει δύο γεωτρήσεις, με πρώτη αυτήν στην Κασταμονή. Η
συμφωνία αναφέρει ότι τα έξοδα των γεωτρήσεων θα καλυφθούν από την εταιρεία. Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο, στις σχετικές επενδύσεις θα μετάσχει και η TPAO. Στην περίπτωση αυτή, η αμερικανική εταιρεία θα καλύψει τα έξοδά της από την παραγωγή.

Το πλοίο αναμένεται να φτάσει στο Μπάντιρμα της Τουρκίας στα μέσα Μαρτίου. Ο μέσος όρος βάθους στη Μαύρη Θάλασσα είναι 2.000 μέτρα και, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Τουρκικής Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων (TPAO) Μεχμέτ Ουϊσάλ, «στόχος είναι η γεώτρηση να φθάσει σε βάθος 3.500-4.500 μέτρων».

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις σε βάθος 12.000 μέτρων σε θάλασσες με βάθος 3.500 μέτρων.
Απο το - http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=244645&cid=5

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.