«Μαγνήτης» τα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας

Ενώ οι συζητήσεις για τα κοιτάσματα σε Αιγαίο, Ιόνιο και όχι μόνο καλά κρατούν το διεθνές επιχειρηματικό και συνακόλουθα επιχειρησιακό ενδιαφέρον έχει στραφεί στα συμβαίνοντα στη Μαύρη Θάλασσα.
Σχεδόν λίγα 24ωρα από της αποκαλύψεως ότι
κοντά στα μέσα Απριλίου εκτιμάται ότι θα αρχίσουν οι πρώτες φάσεις της διαδικασίας γεωτρήσεων για την ανεύρεση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα και σε ζώνη συμφερόντων της Τουρκίας, το ενδιαφέρον εκτινάχθηκε στα ύψη.

Αιτία η σύναψη συμφωνίας  για την ανάπτυξη κοιτασμάτων πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα σύναψαν σήμερα στο Νταβός η ρωσική κρατική εταιρεία πετρελαίου Rosneft και η αμερικανική ExxonMobil.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων η συμφωνία υπεγράφη από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ίγκορ Σέτσιν, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Rosneft, και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Exxon, Ρεξ Τίλερσον.

Υπενθυμίζεται ότι στις γεωτρήσεις που θα γίνουν σε ζώνη συμφερόντων της Τουρκίας  θα χρησιμοποιηθεί για λογαριασμό της ExxonMobil το πλωτό γεωτρύπανο Deepwater Champion και αν οι ενδείξεις των διερευνητικών γεωτρήσεων αποβούν θετικές τότε στην εξόρυξη θα εμπλακούν και Τουρκικές εταιρίες.

Απο - http://www.theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.