Τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής θα ενταχθούν σε εταιρία holding που θα ελέγχει το Δημόσιο

ΤH δημιουργία εταιρίας holding στην οποία θα ενταχθούν τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής ανακοίνωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γ. Διαμαντίδης. Oπως επισήμανε ο υπουργός σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, αυτό θα έχει ως συνέπεια το ποσοστό του ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο να
ανέβει από το 74,24% που είναι σήμερα στο 94%, ενώ στόχος είναι ο οργανισμός να αποκτήσει μεγαλύτερη διοικητική ευελιξία. Κατ'Α επέκταση, το υπουργείο στοχεύει στην οργάνωση των 900 λιμανιών της χώρας, ώστε να εισρεύσουν στο Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα κεφάλαια, για επενδύσεις σε υποδομές και αναπλάσεις των χώρων των λιμένων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Διαμαντίδης ανακοίνωσε ότι στις 3 Φεβρουαρίου θα συναντηθούν τα προεδρεία των 12 εθνικών λιμένων με την ηγεσία του υπουργείου, τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στο κτίριο του ΟΛΠ, ώστε να γίνει ο απολογισμός των λιμανιών και ο σχεδιασμός για το 2011.

Τα βασικά σημεία της πολιτικής του υπουργείου, όπως αναφέρθηκαν στη συνέντευξη τύπου του Γ. Διαμαντίδη:

• Eμφαση στην κρουαζιέρα μετά την άρση του καμποτάζ. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου πάνω από 50% αύξηση επιβατών θα σημειώσουν πολλές εταιρίες κρουαζιέρας μέσα στο 2011. Ενδεικτικά, ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι η εταιρία «Costa» ανακοίνωσε ότι θα έχει 50% άνοδο σε επιβάτες στην Ελλάδα.

• Μέσα στην άνοιξη θα λειτουργήσει πιλοτικά το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, ένα διοικητικό σχήμα για την οργάνωση των λιμανιών, τύπου «Καλλικράτη».

• Νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων ορίζεται ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρώην πρύτανης Ν. Λύτινας.

• Eμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας της ναυτικής εκπαίδευσης.

• Aμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό.

• Χάραξη εθνικής πολιτικής για την ανάπτυξη της αλιείας. Στόχος είναι να ενισχυθεί το εισόδημα των αλιέων, αλλά και η προσφορά περισσότερων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

• Προωθείται η επιτάχυνση της απορρόφησης πόρων για την αλιεία, που προβλέπονται από το ΕΠΑΛ, με ενισχύσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου που ανέρχονται στα 274.105.000 ευρώ.

• Σύντομα θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την υδροδότηση των
Απο το- http://www.express.gr/news/ellada/408525oz_20080225408525.php3

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.