Νομοθετικό OK για απόσυρση των πλοίων Αγούδημου

Με μια διάταξη στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, αναμένεται να δοθεί λύση στο θέμα της απόσυρσης των πλοίων του Αγούδημου από το λιμάνι του Πειραιά.
 Η διάταξη [άρθρο 22, παράγραφος 4] διευκρινίζει ότι
«ο ΟΛΠ μπορεί να προβαίνει ταυτόχρονα με ενιαίο διαγωνισμό σε εκποίηση ενός ή περισσοτέρων ναυαγίων και επικινδύνων και επιβλαβών πλοίων που ανήκουν σε έναν ή διαφορετικούς ιδιοκτήτες, των οποίων οι κύριοι αρνούνται ή αδυνατούν να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους».

Στις αρχές Νοεμβρίου του 2010 ο ΟΛΠ προχώρησε σε ανοιχτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση και απομάκρυνση 7 πλοίων της εταιρείας G.A. Ferries, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στο λιμάνι του Πειραιά.

Είχε προηγηθεί απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Ν. 2881/2001, που έκρινε ότι τα πλοία αυτά είναι επικίνδυνα και επιβλαβή. Ωστόσο το ΝΑΤ είχε ζητήσει από τον ΟΛΠ την εξασφάλιση των χρημάτων του ταμείου από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτης έχει δηλώσει ότι η ικανοποίηση των λοιπών πιστωτών και του ΝΑΤ θα προέλθει από το αναμενόμενο τίμημα της εκποίησης, το οποίο φυσικά ο ΟΛΠ Α.Ε. θα καταθέσει άμεσα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και όχι, φυσικά, στο δικό του Ταμείο.

Απο- http://www.dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.