Στα 2,79 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Revoil


Στα 2,79 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη του ομίλου REVOIL, έναντι 3,04 εκατ. το 2009, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 764,2 εκατ. ευρώ το 2010, από 581,1 εκατ. το 2009 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 31,51% κυρίως λόγω των αυξήσεων των φόρων στα καύσιμα και τις συγκριτικά υψηλότερες τιμές του πετρελαίου διεθνώς. Ωστόσο ο όγκος πωλήσεων (για βενζίνες και πετρέλαιο κίνησης) στην εσωτερική αγορά το 2010 μειώθηκε στα 516.4 εκατ. λίτρα, έναντι 522.5 εκατ. λίτρα το 2009 (-1.17%). Στο πετρέλαιο θέρμανσης η πτώση λόγω μείωσης της κατανάλωσης και του ήπιου χειμώνα, ήταν 7%. Αντίθετα αύξηση της τάξης του 29% παρουσίασαν οι όγκοι λιπαντικών.
«Το 2010 ήταν μία χρονιά δοκιμασίας για όλους τους εμπορικούς κλάδους καθώς άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο επηρεάστηκε από την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών απόρροια της πραγματικής συρρίκνωσης του εισοδήματος μίας μεγάλης μερίδας πληθυσμού, της ανεργίας αλλά και της αυτοσυγκράτησης όλων λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας και προστίθεται:

«Η ελληνική αγορά καυσίμων πέρα των ανωτέρω είχε να αντιμετωπίσει τις επαναλαμβανόμενες αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα που οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της τελικής τιμής των προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο η μείωση της κατανάλωσης καυσίμων ήταν αναπόφευκτη καταγράφοντας διψήφια νούμερα πτώσης. Επιπρόσθετα οι εταιρίες εμπορίας είχαν να αντιμετωπίσουν και θέμα ρευστότητας καθώς αυξήθηκαν οι ανάγκες σε κεφάλαια κίνησης λόγω των υψηλότερων τιμών σε συνδυασμό με την αυστηρότερη πιστωτική πολιτική των διυλιστηρίων. Αντίστοιχες συνθήκες βίωσαν και οι πρατηριούχοι με αρκετά πρατήρια να αναστέλλουν την λειτουργία τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος ποσού 0,0329 ευρώ ανά μετοχή.

ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.