Πάνω από 800 συμμετέχοντες στο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Capital Link

Με συμμετοχή μεγαλύτερη των 800 ατόμων, ολοκληρώθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο Ναυτιλιακό Συνέδριο τηςCapital Link στην Αθήνα, με θέμα: «Πλοήγηση Ανάμεσα στις Προκλήσεις και Ευκαιρίες», στο Hilton Athens Hotel σε συνεργασία με το NYSE Euronext και NASDAQ.
Η Capital Link διοργανώνει σε ετήσια βάση ναυτιλιακά συνέδρια στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, όπου εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρίες, τραπεζίτες και αναλυτές απευθύνονται στο διεθνές επενδυτικό κοινό, ενώ στο Συνέδριο των Αθηνών η διεθνής χρηματοοικονομική κοινότητα και παράγοντες της αγοράς απευθύνονται στην Ελληνική και διεθνή ναυτιλία.

Στο Συνέδριο συζητήθηκαν οι τρέχουσες τάσεις στον τομέα της ναυτιλίας, των κεφαλαιαγορών και των χρηματοπιστωτικών αγορών, καθώς και οι διάφορες εναλλακτικές λύσεις για την άντληση κεφαλαίων τόσο από ναυτιλιακές εταιρίες εισηγμένες σε κάποιο χρηματιστήριο, όσο και από αυτές που παραμένουν ιδιωτικές.

Επίσης, στο Συνέδριο αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν τρόποι για τη διαχείριση των κινδύνων και του ρίσκου στο σημερινό εξαιρετικά ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον. Έγινε επίσης αναφορά στις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, το διεθνές εμπόριο και την ενέργεια.

Ο Πρόεδρος της Capital Link κ. Νικόλαος Μπορνόζης, τόνισε τη δέσμευση της Capital Link ως σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ των κεφαλαιαγορών και των ναυτιλιακών εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Περιέγραψε τις πρωτοβουλίες της εταιρίας στον τομέα αυτό και τόνισε τη σημασία των ναυτιλιακών συνεδρίων της Capital Link σε Αθήνα, Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Επεσήμανε ότι η ναυτιλία είναι ένας τομέας υψηλού κεφαλαίου και η επαρκής πρόσβαση σε κεφάλαια είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ευκαιριών της αγοράς όπως προκύπτουν.

Είπε ότι η τραπεζική χρηματοδότηση και η πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές αλληλοσυμπληρώνονται παρέχοντας στις ναυτιλιακές εταιρείες ολοκληρωμένες λύσεις χρηματοδότησης.

Έκλεισε τονίζοντας το ρόλο του Ναυτιλιακού Συνεδρίου στην Αθήνα αναλύοντας τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και πώς μπορούν αυτές να ικανοποιήσουν τις εξελισσόμενες ανάγκες των ναυτιλιακών εταιριών.

Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Συνέδριο 2011 είναι μια δυναμική εκδήλωση για θεσμικούς επενδυτές, αναλυτές, τραπεζίτες, χρηματοοικονομικούς συμβούλους, οικονομικά μέσα και άλλους επενδυτές, που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για τη ναυτιλία σε όλους τους τομείς.

Το Συνέδριο δίνει την ευκαιρία για ευρείες δυνατότητες επιχειρηματικής δικτύωσης, όπου οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με κορυφαίους παράγοντες του ναυτιλιακού κλάδου.

Παρ' όλες τις προκλήσεις στην Ελληνική και παγκόσμια οικονομία, οι Έλληνες πλοιοκτήτες αποτελούν μια σημαντική δύναμη στην παγκόσμια ναυτιλία, διαχειριζόμενοι περισσότερο από το 20% του παγκόσμιου στόλου.

Οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σε αδύναμες αγορές ενώ η διεθνής ναυτιλία και η επενδυτική κοινότητα συνεχίζουν να παρακολουθούν τους χειρισμούς τους κατά τη διάρκεια περιόδων αιχμής και υφέσεως. 




ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.