Κρουαζιέρα: Το παρασκήνιο της συνάντησης Γ.Παπανδρέου-Κ.Λοίζου

Έντονο επιχειρηματικό και πολιτικό παρασκήνιο υπάρχει πίσω από την απόφαση του Κύπριου εφοπλιστή Κωστάκη Λοίζου να υποστείλει την ελληνική σημαία από τα κρουαζιερόπλοιά του. 
Ειδικότερα, την περασμένη Τρίτη είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη. Τους εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αφού το ΝΑΤ δεν αναγνωρίζει τον νόμο Κεφαλογιάννη για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των

ναυτικών που εργάζονται σε υπό ελληνική σημαία κρουαζιερόπλοια. με αποτέλεσμα το Ταμείο να κινηθεί δικαστικά εναντίον του ομίλου για διεκδίκηση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
Στελέχη της εταιρείας επεσήμαναν χαρακτηριστικά η διατήρηση ελλήνων ναυτικών, εκτός των αξιωματικών γέφυρας και μηχανής που θα παραμείνουν, στα πλοία της θα εξαρτηθεί από τη δικαστική απόφαση.

Προφανώς ο Κύπριος επιχειρηματίας δεν πήρε τις διαβεβαιώσεις που ήθελε από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Επικρατείας και η επόμενη κίνησή του ήταν να προχωρήσει σε αλλαγή σημαίας υποστέλλοντας την ελληνική που είναι σαφώς πολύ πιο ακριβή από τους ανταγωνιστές της.
Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα Γιώργος Κουμπενάς σε δήλωσή του τονίζει ότι "δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αλλάξει η σημαία στα πλοία αυτά".
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ.Διαμαντίδης, διαβεβαίωνε ότι "δεν υπάρχει θέμα, για υποστολή της ελληνική σημαίας από τα τρία κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Louis Hellenic Cruises".


Η δικαστική διαμάχη του ομίλου Louis με το ΝΑΤ είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει και ως αντικίνητρο για την πρόσληψη Ελλήνων ναυτικών και για τα υπό τρίτες σημαίες κρουαζιερόπλοια, που θα θελήσουν να υπογράψουν σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο όπως προβλέπει ο νόμος για την άρση του καμποτάζ.


Η θέση της ΝΔ 
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστική Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη προέβησαν σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την υποστολή της ελληνικής σημαίας στα κρουαζιερόπλοια γνωστής εταιρείας:

"Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνονται οι επιφυλάξεις μας για την αποτελεσματικότητα της υποτιθέμενης άρσης του καμποτάζ, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής σημαίας.


Όσο για τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί άνθισης της κρουαζιέρας και πρακτικού ενδιαφέροντος από ξένες εταιρείες, δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Τα μέτρα δεν έκαναν τη διαφορά, όπως, δήθεν, παρουσιάζεται και αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται από το γεγονός ότι γνωστή εταιρεία κρουαζιέρας σκοπεύει να υποστείλει την ελληνική σημαία από τα πλοία της.


Επομένως, καλό είναι η Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ να σταματήσει επιτέλους τα επικοινωνιακά τρικ, να ελέγξει τις διαφωνίες μεταξύ των υπουργών της και να αξιοποιήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τις ελληνικές δυνατότητες. Δεν υπάρχει άλλωστε καιρός για χάσιμο".




ΑΠΟ-http://www.axiaplus.gr Του: Μηνά Τσαμόπουλου

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.