Συνεχίζεται ο πόλεμος Louis – ΝΑΤ για τη σημαία


Οι Ελληνες το 1960 ήταν πρωτοπόροι στην κρουαζιέρα, καθώς είχαν φτάσει μέχρι τη Σκανδιναβία, το Νόρθ Kέιπ και την Αλάσκα. Υπήρχαν ελληνικά κρουαζιερόπλοια με ελληνικά πληρώματα.

Σήμερα, έχουν μείνει μόνο τρία κρουαζιερόπλοια με ελληνική σημαία. Πρόκειται για τα "Calypso", "Cristal" και "Τhe emerald" της εταιρείας «Louis».

Την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο μονομελές πλημμελειοδικείο Πειραιά
η υπόθεση της οικονομικής διαφοράς που έχει με το ΝΑΤ η εταιρεία «Λούης», κυπριακών συμφερόντων, η οποία έχει γραφεία σε Αθήνα και Πειραιά και σήμερα απασχολεί περίπου 1.000 Ελληνες ναυτικούς.

Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν έχει αποδεχθεί έως σήμερα την ισχύ του νόμου 3409/2005 (που ορίζει ότι για όποιο πλοίο άνω των 1.500 κόρων εκτελεί περιηγητικούς πλόες και ναυτολογεί Ελληνες ναυτικούς δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές) με αποτέλεσμα να κινηθεί δικαστικά εναντίον του ομίλου, διεκδικώντας περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

Χθες, ο διευθυντής της εταιρείας στην Ελλάδα Γιώργος Κουμπενάς με δήλωσή του και επικαλούμενος το νέο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα για την άρση του καμποτάζ, έκανε λόγο για αλλαγή της ελληνικής σημαίας στα τρία κρουαζιερόπλοια της εταιρείας.

Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης με δήλωσή του χθες τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα για υποστολή της ελληνικής σημαίας και μάλιστα πρόσθεσε πως προχθές συναντήθηκε στο γραφείο του με τον ιδιοκτήτη Κ.Λοΐζο ο οποίος του έθεσε το θέμα που αντιμετωπίζει η εταιρεία του με το ΝΑΤ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχαιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού με σημερινή ανακοίνωσή του ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων προκειμένου να προστατευτεί η ελληνική σημαία και τα ελληνικά πληρώματα.

"Ο κλάδος των θαλαμηπόλων είναι ο άμεσα θιγόμενος, αφού σε κάθε πλοίο ναυτολογούνται περί τους 45 θαλαμηπόλους, δηλαδή το 50% της σύνθεσης του πληρώματος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό από τον οποίο ζητούν τη λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί η ελληνική σημαία και η εργασία των Ελλήνων ναυτεργατών, ζητεί με ανακοίνωσή της και Πανελλήνια Ενωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού.


ΑΠΟ-http://www.dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.