Στο «παρά πέντε» η σημαία για τα δύο κρουαζιερόπλοια



Η Louis Hellenic Cruises κατέληξε σε συμφωνία με τον ΥΘΥΝΑΛ Γιάννη Διαμαντίδη για το θέμα του ΝΑΤ και των εγκριτικών πράξεων.


Την τελευταία στιγμή θα ληφθεί όπως φαίνεται η απόφαση για τη σημαία που θα φέρουν τα δύο κρουαζιερόπλοια της Louis Hellenic Cruises, «Crystal» και «Calypso» που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα κρουαζιέρες από τον Πειραιά

Η εταιρεία σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν» αφού κατέληξε σε συμφωνία με τον ΥΘΥΝΑΛ, Γιάννη Διαμαντίδη για το θέμα του ΝΑΤ και των εγκριτικών πράξεων, ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα διαπραγματεύσεις με τα Σωματεία των ναυτικών για τον αριθμό Ελλήνων ναυτικών που θα έχουν τα δύο πλοία μαζί με το Louis Majesty το οποίο όμως θα έχει σημαία Μάλτας.
Μέχρι και χθες αργά το βράδυ οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν είχαν καταλήξει σε οριστική συμφωνία και σήμερα, αφού δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χρόνος με το Crystal να ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Σημειώνεται ότι ήδη ο ΥΘΥΝΑΛ, Γιάννης Διαμαντίδης μέσω τριών ερωτημάτων που έχει καταθέσει στο νομικό συμβούλιο του κράτους επιχειρεί να λύσει την αντιδικία μεταξύ του ΝΑΤ και της εταιρείας.
Η Louis σύμφωνα με τον νόμο που υπέγραψε το 2005 ο τότε ΥΕΝ Μανώλης Κεφαλογιάννης ύψωσε την ελληνική σημαία στα κρουαζιερόπλοιά της με κίνητρο την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος. Το ΝΑΤ όμως ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει την ισχύ του νόμου, αφού υποστηρίζει ότι δεν έχουν αλλάξει με υπουργική απόφαση οι εγκριτικές πράξεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να ζητεί δικαστικά από την εταιρεία οφειλές ύψους 15 εκατ. ευρώ.
Διακόσιες προσλήψεις
Σε δεύτερο στάδιο ο ΥΘΥΝΑΛ έχει δηλώσει ότι, εφόσον η Louis καταλήξει σε συνεννόηση και με τους ναυτικούς, θα προχωρήσει στην αλλαγή των εγκριτικών πράξεων, από εδώ και στο εξής, χωρίς όμως αναδρομική ισχύ. Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός σε συνέντευξή του στη «Ν» ο κ. Διαμαντίδης η εταιρεία προτίθεται να προσλάβει 200 Ελληνες ναυτικούς, καθώς και ότι εκκρεμεί η οριστική συμφωνία μόνο με ένα σωματείο.
«Υπάρχει μία εξαιρετικά ιδιόρρυθμη κατάσταση. Υπάρχει ένας νόμος ατελής από το 2005 και αυτό το παραδέχονται όλοι. Βρήκα ένα θέμα σε εκκρεμότητα που δεν ήταν απλό, ένα θέμα 15 εκατ. ευρώ. Έστειλα ήδη ερώτημα προς το νομικό συμβούλιο του κράτους και περιμένω την απάντησή του.
Μέχρι τότε, η εταιρεία Louis έδειξε τη διάθεση να έχει τρία πλοία, δυο υπό ελληνική σημαία και ένα με σημαία Μάλτας, στα οποία θα πάρει 200 Ελληνες ναυτικούς», ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε: «Με την προϋπόθεση ότι εγώ θα υπογράψω την τροποποίηση των εγκριτικών πράξεων από εδώ και πέρα.
Είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει, δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, αλλά μπορώ να προχωρήσω σε μία τέτοια συμφωνία από τη στιγμή που και η εταιρεία θα συμφωνήσει με την ΠΝΟ στο θέμα των συνθέσεων των πλοίων».
Αποτελέσματα
Στα 275,7 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα της Louis plc για το 2010, σημειώνοντας αύξηση κατά 8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2009. Η αύξηση αυτή προέρχεται από τις εργασίες του ομίλου στον τομέα της κρουαζιέρας (+8% ή 15,3εκ ευρώ) και κυρίως από το νέο απόκτημα του στόλου το "Louis Majesty".


ΑΠΟ-naftemporiki.gr ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ - atsimp@naftemporiki.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.