Fitch: Απροετοίμαστες, χωρίς hedging, οι εταιρείες που συσχετίζονται με το πετρέλαιο


Η Fitch Rating εκτιμά πως η εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου, βρήκε απροετοίμαστες τις εταιρείες που συσχετίζονται με το πετρέλαιο, αφού δεν έχουν προχωρήσει σε κατάλληλο hedging.Ο οίκος προβλέπει πως εάν οι τιμές παραμείνουν πάνω από τα 100 δολ. το βαρέλι η λειτουργική απόδοση και η πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών που βασίζονται στην κατανάλωση ενέργειας θα επηρεαστεί αρνητικά θέτοντας εμπόδια και στην παγκόσμια ανάπτυξη. Σύμφωνα με τη Fitch, αν συνεχίζει την ανοδική πορεία το πετρέλαιο, οι συσχετιζόμενες εταιρείες θα έχουν σημαντική επιβάρυνση στα κέρδη τους.
Ηδη η τιμή του, έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα μετά τις ταραχές στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Οπως εκτιμά ο Οίκος οι διοικήσεις διστάζουν να προχωρήσουν σε αντιστάθμιση της τιμής του πετρελαίου σε αυτά τα υψηλά επίπεδα καθώς περιμένουν εξομάλυνση των γεωπολιτικών αναταραχών. Από την άλλη, εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό οι τράπεζες να μην  χρηματοδοτούν συμβόλαια option πετρελαίου σε αυτές τις υψηλές τιμές καθώς δεν θέλουν να αναλάβουν το ρίσκο ενός συνεχιζόμενου ράλι στο αργό.
Οι αεροπορικές εταιρείες
Οι αεροπορικές εταιρείες εξαρτώνται από τα παράγωγα πετρελαίου. Το 2008 οι  εταιρείες ξεκίνησαν το hedging έναντι των υψηλών τιμών ωστόσο σύντομα άρχισαν να πληρώνουν περισσότερα σε σχέση με τις τιμές της αγοράς καθώς υποχώρησαν δραματικά τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου. Ωστόσο το 2010 η μεταβλητότητα ήταν σχετικά χαμηλή και οι εταιρείες δεν προχώρησαν στο κατάλληλο hedging με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτες τώρα
Οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες
Οι ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν ήδη μείωση κερδών από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Καθώς οι τιμές στα συμβόλαια στην Ευρώπη είναι συνδεδεμένες με το πετρέλαιο τα ακαθάριστα περιθώρια (clean spark spreads) σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές - κυρίως στη Γερμανία – έχουν γίνει αρνητικά.
Κερδοσκοπία
Η Fitch αναγνωρίζει το γεγονός πως η αύξηση των τιμών οφείλεται σε πολλές περιπτώσες σε κερδοσκοπία, Ωστόσο, η πιθανότητα συνέχισης της ανόδου παραμένει ένα πιθανό σενάριο εάν οι ταραχές ενταθούν στις χώρες του Κόλπου και ειδικά στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν.





ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.