Η XRTC υπέγραψε συμφωνία με την CHINA DEVELOPMENT BANK για τη χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας

Η XRTC Business Consultants, αναγνωρισμένη εταιρεία παροχής ναυτιλιακών συμβουλών στην διεθνή τραπεζική βιομηχανία και στην Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την παροχή χρηματοοικονομικών - συμβουλευτικών υπηρεσιών στην China Development Bank.

H XRTC, που εδρεύει στον Πειραιά θα κατέχει την θέση του τιμώμενου ναυτιλιακού χρηματοοικονομικού σύμβουλου (Preferred Shipping Finance Consultant) ενός εκ των μεγαλυτέρων Κινεζικών χρηματοοικονομικών οργανισμών με σκοπό την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον τομέα της ναυτιλιακής χρηματοδότησης και ιδιαίτερα στην ελληνική ναυτιλιακή αγορά. Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2011 στην Γιν Τσουάν, πρωτεύουσα της βορειότερης επαρχίας Νίνξια στην Κίνα. 


Το υποκατάστημα της China Development Bank στην Νίνξια λειτούργησε ως νόμιμος εκπρόσωπος της China Development Bank ακολουθώντας την επιτυχημένη δραστηριοποίηση της τράπεζας στην Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση της Ελληνικής αγοράς.

Η σχέση της XRTC με την Κινέζικη τραπεζική αγορά ξεκίνησε από τις αρχές του 2009 και από τότε έχει παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ναυτιλιακές εταιρείες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που ενδιαφέρονται για ναυτιλιακή χρηματοδότηση από την Κίνα.

Η XRTC, ως σύμβουλος έργου της China Development Bank κατάφερε να πραγματοποιηθεί η πρώτη απευθείας κινέζικη χρηματοδότηση που δόθηκε σε έλληνα εφοπλιστή και συγκεκριμένα στην εταιρεία Cardiff Marine, προσωπική εταιρεία του εφοπλιστή κ. Γιώργου Οικονόμου.

Η China Development Bank έχει σκοπό να συνεχίσει να παρέχει και να συντονίσει την προσφορά κινέζικων κεφαλαίων προς τους έλληνες πλοιοκτήτες για την χρηματοδότηση νέων πλοίων που χτίζονται σε κινέζικα ναυπηγεία.

Ο Γιώργος Ξηραδάκης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants ανέφερε τα εξής: “Είναι εξαιρετική τιμή για την εταιρεία μας, ένας τόσο μεγάλος, γνωστός και σεβαστός τραπεζικός οργανισμός να μας δέχεται ως τιμώμενο σύμβουλο για την Ελληνική ναυτιλιακή αγορά. Από την ίδρυσή της, ο κύριος σκοπός της XRTC ήταν και παραμένει να παρέχει συμβουλές στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που θέλουν να εισέλθουν στην Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά.

Οι κινέζικες τράπεζες έχουν δείξει μία σθεναρή θέληση να χρηματοδοτήσουν Ελληνικούς Ναυτιλιακούς Ομίλους για έργα που συνδέονται με κινέζικα ενδιαφέροντα. Ακολουθώντας το συντηρητικό προφίλ τόσο των κινέζικων τραπεζών όσο και της Ελληνικής πλοιοκτησίας επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ίδρυση μίας σταθερής αλληλέγγυας και προσοδοφόρας σχέσης.

Πιστεύουμε στον μακροχρόνιο και ισχυρό χαρακτήρα της σχέσης αυτής καθόσον και οι δύο πλευρές έχουν αποδείξει ότι η δέσμευσή τους είναι μακροχρόνια και αποτελεσματική γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση επιτυχημένες ναυτιλιακές επενδύσεις.

Η XRTC, έχοντας δημιουργήσει σταθερές βάσεις στην κινεζική τραπεζική αγορά αισθάνεται χρέος να συνεργασθεί με όλους αυτούς που θα κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας των κινεζικών τραπεζικών ιδρυμάτων. Στηρίζουμε δύο αγορές που είναι εξαιρετικά μεγάλες και πολλά υποσχόμενες και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επιτυχημένες συνέργιες στην διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία».

Προφίλ της XRTC: H XRTC Business Consultants Ltd., δραστηριοποιείται από την ίδρυσή της (1999) στην Ναυτιλιακή Χρηματοδότηση και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Η XRTC έχει διατελέσει εμπορικός εκπρόσωπος διεθνών τραπεζικών ομίλων για την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά όπως τα Γαλλικά τραπεζικά Γκρουπ Credit Lyonnais και Natixis, σύμβουλος Εθνικών και Διεθνών οργανισμών καθώς και διεθνών ναυτιλιακών εταιρειών.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει και οργανώσει με εξαιρετική επιτυχία έναν μεγάλο αριθμό ναυτιλιακών δανειοδοτήσεων σε διάφορες μορφές μέσω των Διεθνών τραπεζικών ομίλων που συνεργάστηκε από την ίδρυσή της.

Από το 2009, η XRTC συνεργάζεται με κινέζικους τραπεζικούς ομίλους που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν την Ελληνική Ναυτιλιακή αγορά. Η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει για πρώτη φορά την χρηματοδότηση ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας, Cardiff Marine, απευθείας από το κινέζικο τραπεζικό ίδρυμα, της China Development Bank.

H XRTC διαθέτει γραφεία στα δύο κύρια ναυτιλιακά κέντρα της Ελλάδος, στον Πειραιά και στην Χίο. Έχει στελεχωθεί από ανθρώπινο δυναμικό με γνώσεις και εμπειρία διεθνούς εμβέλειας, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και παρακολούθηση των συναλλαγών σε όλης τους την διάρκεια.

Το ειδικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει η XRTC της επιτρέπει να αναλύει σε βάθος και να διαθέτει τεχνογνωσία σε όλα τα θέματα της Διεθνούς Ναυτιλίας.










ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.