Mείωση κρατήσεων υπέρ τρίτων ζητούν ο ΣΕΕΝ και η ΕΕΝ

Να μειωθούν ή να καταργηθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έως και 40%, ζητούν για άλλη μία φορά με ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Και οι δύο Ενώσεις αναφέρουν ότι μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία ρύθμιση για τη μείωση ή την κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και ζητούν την παρέμβαση της Πολιτείας.

Αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Μεταφορών σωστά απάλλαξε από τέλη τους αερολιμένες, δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς όφελος της τουριστικής κίνησης αλλά και των νησιών. Ζητούν επίσης τη μείωση του ΦΠΑ όπως ακριβώς συνέβη με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η ΑTTICA GROUP από 01/04 έχει ανακοινώσει αύξηση 8% στο ναύλο των επιβατών. Εξαιρούνται από την αύξηση αυτή οι επιβάτες της καμπίνας και τα οχήματα. Η εταιρεία ωστόσο έχει δεσμευτεί να μειώσει τους ναύλους ισόποσα αν υπάρξει μείωση στις κρατήσεις υπέρ τρίτων.

Εκπρόσωποι άλλων ακτοπλοϊκών εταιρειών επισημαίνουν ότι αν το κράτος προχωρήσει σε μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων ή του ΦΠΑ τότε κάποιες ακτοπλοϊκές είναι διατεθειμένες να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις επί του ναύλου, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της επιβατικής κίνησης, ενόψει των εορτών του Πάσχα και του Καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι κάθε επιβάρυνση που συμπεριλαμβάνεται στα εισιτήρια των επιβατών (ΝΑΤ/ΚΑΕΟ, ΟΛΠ, Επίναυλος, Λιμενικά τέλη) έχει ξεχωριστά το καθένα ΦΠΑ 13%. Επίσης, οι επιβαρύνσεις που συμπεριλαμβάνονται στα εισιτήρια των οχημάτων (ΝΑΤ/ΚΑΕΟ, ΟΛΠ, Επίναυλος, Λιμενικά τέλη) έχουν ξεχωριστά και αυτά το καθένα ΦΠΑ 23%.



ΑΠΟ-dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.