Ιταλο-Γαλλική «σύρραξη» με φόντο Σένγκεν

Οριακές καταστάσεις με τη λαθρομετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ενδεχόμενο προσωρινής άρσης των προβλεπόμενων από τη συνθήκη Σέγκεν εξετάζει η Γαλλία μετά τα κύματα λαθρομεταναστών που έφτασαν εκεί  μέσω Λιβύης προερχόμενα από την ευρύτερη περιοχή της υποσαχάριας Αφρικής. 
Το υπό εξέταση θέμα δεν αποτελεί αιτία αιφνιδιασμού καθώς μόλις πρόσφατα Ιταλικές και Γαλλικές αρχές είχαν «διασταυρώσει τα ξίφη τους» όταν Γάλλοι απέκλεισαν το σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ των δυο χώρων στην προσπάθεια να εμποδίσουν τραίνα με λαθρομετανάστες από την Ιταλία να προωθηθούν για τα περαιτέρω σε Γαλλικό έδαφος.

Οι αριθμοί των λαθρομεταναστών καθημερινά ανεβαίνουν με γεωμετρική πρόοδο καθώς οι αναταραχές εξαπλώνονται γεωγραφικά με αποτέλεσμα Γαλλία και Ιταλία να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Στην ίδια πάντως θέση βρίσκονται και οι ελληνικές αρχές που έχουν ρίξει το βάρος μαζί με δύναμη της FRONTEX στην Κρήτη καθώς εκτιμάται ότι προσεχώς τα κύματα των λαθρομεταναστών θα επιχειρήσουν «απόβαση» και σε αυτό το νησί μετά την Ιταλική Λαμπεντούσα αλλά και τη Μάλτα.

Στο μεταξύ χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε συζήτηση προσανατολισμού για τα μεταναστευτικά ζητήματα, ενόψει της ανακοίνωσης που θα παρουσιάσει στις 4 Μαΐου στο Συμβούλιο, σχετικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η οποία έχει ως στόχο την αναλυτική παρουσίαση μέτρων για την πολιτική της μετανάστευσης και συνόρων της Ε.Ε.








ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.