Ναυτιλία: Back to the future?

Σημαντικές εξελίξεις που συνδέονται με την τρωθείσα αυτονομία του διοικητικού φορέα της Ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας αναμένεται να σημειωθούν εντός των προσεχών ημερών σε επίπεδο κορυφής. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheSeaNation εντός της εβδομάδας ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας, ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψει το Λιμενικό Σώμα στα της ναυτιλίας. 


Όπως αναφέρουν οι πηγές του TheSeaNation «έχουμε ήδη διανύσει μια μεγάλη χρονική περίοδο από τότε που αποφασίσθηκε η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η οποία μας παρέχει πλέον τη δυνατότητα να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι σήμερα. 

Από τα συμπεράσματα αυτά προκύπτει ότι οι αλλαγές που επήλθαν δεν βοήθησαν, αλλά αντίθετα ενίσχυσαν την δυσπιστία της εφοπλιστικής κοινότητας απέναντι στη κυβέρνηση. 

Η δισπιστία αυτή, πέραν όλων των άλλων σοβαρών ζητημάτων που προκαλεί εντός του ναυτιλιακού χώρου, δεν μας επιτρέπει να έχουμε ένα ανοικτό και έντιμο διάλογο με την εφοπλιστική πλευρά για ισχυρότερη σύνδεση του εφοπλιστικού κεφαλαίου με την εθνική οικονομία της χώρας», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα όπως έχει διαμορφωθεί στη παρούσα φάση ο Πρωθυπουργός θα κληθεί να λάβει οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του διοικητικού φορέα της ναυτιλίας σε συνδυασμό πάντα με το Λιμενικό Σώμα, εντός των αμέσως επομένων ημερών. 

Από την πλευρά της η ναυτιλιακή κοινότητα είναι μεν ενήμερη για τις προθέσεις του Πρωθυπουργού, πλην όμως και δεδομένων των μέχρι τώρα εμπειριών της, κρατά αποστάσεις ασφαλείας. 

«Προτιμούμε να δούμε τι ακριβώς εννοεί η κυβέρνηση όταν μιλά για επανεξέταση των δεδομένων στο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας και μετά να πανηγυρίσουμε», αναφέρουν Έλληνες εφοπλιστές σχολιάζοντας τις παραπάνω πληροφορίες. 

Αρκετοί εξ αυτών συνδέουν την επανεξέταση του θέματος με την ανάγκη της κυβέρνησης να κινηθεί ταχύτερα στο τομέα των ιδιωτικοποιήσεων κάτι που την υποχρεώνει να απευθυνθεί και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. 

«Όλα είναι υπό εξέταση και όλα είναι ανοικτά», συνεχίζουν υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να μας δείξει έμπρακτα τις προθέσεις της. Εμείς θα τις εκτιμήσουμε και θα κινηθούμε ανάλογα». 




gskordilis@theseanation.com








ΑΠΟ-theseanation.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.