H Κίνα παγιώνεται ως ισχυρός τέταρτος παίκτης

Με τις τελευταίες υπογραφές να μπαίνουν στην δικαστική απόφαση του Bangladesh για τις προϋποθέσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα και ασφαλείας λειτουργίας των διαλυτηρίων, φαίνεται να τελειώνει το σήριαλ ενός έτους που στέρησε την αγορά διαλύσεων από μια από τις τρείς μεγαλύτερες πηγές ζήτησης. Οι αγορές τονάζ της χώρας αυτής ήταν βέβαια λιγοστές γιατί σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, οι επιφυλάξεις των διαλυτηρίων παραμένουν με συνέπεια να διστάζουν να βγουν στην αγορά. 
Φαίνεται όμως ότι ήταν αρκετά όλα αυτά για να πλησιάσουν οι τιμές ξηρού τονάζ πάλι τα $500/ldt και των δεξαμενόπλοιων να ξεπερνούν τα $520 /ldt. Τώρα που και η Κίνα παγιώνεται ως ισχυρός τέταρτος παίκτης, διασφαλίζεται η διατήρηση τουλάχιστον του ικανοποιητικού επιπέδου τιμών scrap, ως κινήτρου να φύγει το υπερήλικο τονάζ και ως δικλείδα ασφαλείας για εκτόνωση της υπερ-προσφοράς τονάζ στην ναυλαγορά.

Άν και ο όγκος των εβδομαδιαίων διαλύσεων δεν είναι σταθερά μεγάλος, το γεγονός ότι περιπτωσιακά έστω φθάνει τις 500,000 DWT όπως την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου στο ξηρό τονάζ και την περασμένη εβδομάδα στα Tankers, είναι ενθαρρυντικό. Οι διαλύσεις Containerships/Γενικού φορτίου παρέμειναν επί μακρόν χαμηλές και πέρασαν τους 100,000 DWT το περασμένο επταήμερο μετά από αρκετές εβδομάδες.





ΑΠΟ-marinews.gr ΜΕ ΠΗΓΗ: G.Moundreas SA

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.