Συγχώνευση εταιρειών από τον Μαρινάκη


Ο έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης ανακοίνωσε χτες σχέδιο συγχώνευσης των δύο εισηγμένων στο Nasdaq εταιρειών του, της Capital Product Partners και της Crude Carriers Corp. ανακοίνωσε σήμερα.

Όπως αναφέρει η Τradewinds, πρόκειται για μια απόφαση του έλληνα εφοπλιστή που εξέπληξε τη Wall Street.

Ο ναυτιλιακός όμιλος που εδρεύει στην Αθήνα πιστεύει πως η συγχώνευση των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει την όγδοη σε εκτόπισμα εταιρεία εκμετάλλευσης δεξαμενοπλοίων, εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η νέα εταιρεία θα διαθέτει τον πιο καινούριο στόλο σε σχέση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου, εισηγμένες στις ΗΠΑ, με μέση ηλικία των σκαφών της τα 3,2 έτη.

Η Capital Product Partners είδε τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 12,51% στα 9,86 δολάρια, ενώ η μετοχή της Crude Carriers Corp., η οποία φέρεται ως εξαγοραζομένη, ενισχυόταν κατά 12,29% στα 14,59 δολάρια, λίγο μετά τη σχετική ανακοίνωση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Capital Maritime & Trading που αποτελεί την "private" εταιρεία του ομίλου του Έλληνα εφοπλιστή, κατάφερε να αντλήσει 256 εκατ. δολάρια από την αμερικανική χρηματαγορά, ενώ πέραν της Crude Carriers ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαθέτει ακόμα τις δύο εταιρείες που προαναφέρθηκαν: Την Capital Product Partners και την Capital Ship Management.

Η Capital Product Partners εισήχθη στην αμερικανική χρηματαγορά τον Απρίλιο του 2007 και αποτελείται από ένα στόλο 19 δεξαμενόπλοιων -18 είναι μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου και το άλλο ένα δεξαμενόπλοιο τύπου suezmax.

ΑΠΟ- dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.