“Πράσινο φως” για τη μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια


Θετικά αποτελέσματα είχε η συνάντηση των εκπροσώπων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας με τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννη Διαμαντίδη, που συμφώνησαν κατ’ αρχήν στη μείωση ή και την κατάργηση κρατήσεων που καταβάλλονται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι κρατήσεις υπέρ τρίτων επιβαρύνουν το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μέχρι και 40%, με αποτέλεσμα, η συμφωνία στην οποία κατέληξαν τα δύο μέρη, αναμένεται ότι θα μειώσει τις τιμές τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΕΕΝ Μιχάλη Σακέλη, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό διαβεβαιώνουν ότι, εφόσον η υπουργική δέσμευση τηρηθεί, με δεδομένες τις τιμές του πετρελαίου, που καταγράφουν συνεχώς αύξηση, είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν στην μείωση της ονομαστικής τιμής των εισιτηρίων, σε ποσό ίσο με την κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων.
Ο πρόεδρος της ΕΕΝ Απόστολος Βεντούρης εκτιμά ότι η μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων, θα φθάσουν σε ποσοστό συνολικά περίπου 10% με 12%., ενώ υποστήριξε ότι η μείωση του εισιτηρίου των επιβατών θα γίνει άμεσα, μετά την εφαρμογή του μέτρου.


ΑΠΟ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.