Cosco και Ελγέκα: Επένδυση 5 εκατ. ευρώ στον Πειραιά

Στη δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Εμπορευματοκιβωτίων στην προβλήτα ΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, προχωρούν ο όμιλος της Ελγέκα και ο κινέζικος όμιλος της Cosco, με προοπτική αυτό να λειτουργήσει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Οπως επισημάνθηκε χθες κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της Ελγέκα στη Θεσσαλονίκη, το νέο Κέντρο στην περιοχή του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, που διαχειρίζεται η Cosco, θα αποτελέσει «καρπό» του κοινού εταιρικού σχήματος «Cosco-Diakinisis Port», στο οποίο η ελληνική και η κινεζική πλευρά συμμετέχουν με 50% έκαστη.


Κατασκευή
Το κόστος της νέας επένδυσης φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ, η συνολική καλυμμένη επιφάνεια τα 7.000 τ.μ., οι εργασίες κατασκευής ξεκινούν τον Ιούλιο και θα προκύψουν 50 νέες θέσεις εργασίας.

Η «Diakinisis Port» (του ομίλου της Ελγέκα) αναμένεται φέτος να καταγράψει πολλαπλάσια οικονομικά μεγέθη, σε σχέση με το 2010 και ο κύκλος εργασιών της θα προσεγγίσει τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελγέκα, κ. Α. Κατσιώτη, η συνεργασία με την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά εκτιμάται πως θα συμβάλλει μεσοπρόθεσμα τα μέγιστα στην ανάπτυξη των οικονομικών μεγεθών του βορειοελλαδικού ομίλου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την κατάσταση στην εγχώρια αγορά ιδιαίτερα δύσκολη και έκανε λόγο για συνεχείς μεταβολές της καταναλωτικής συμπεριφοράς κάθε δύο μήνες, που επηρεάζονται άμεσα από τα μέτρα οικονομικής πολιτικής, τα οποία ανακοινώνονται κάθε τόσο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο επωφελείται ο όμιλος της Ελγέκα, που είναι ίσως ο μεγαλύτερος στη χώρα στο κομμάτι της αποθήκευσης-logistics, από εταιρείες, οι οποίες του αναθέτουν τη διανομή των προϊόντων τους, ο κ. Κατσιώτης επισήμανε πως δυστυχώς πολλές επιχειρήσεις είναι ημιθανείς, όταν αποφασίζουν κάτι τέτοιο.

Logistics
Οσον αφορά στις πρωτοβουλίες της Ελγέκα, εντός του Αυγούστου περατώνεται επένδυση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης (στις παλαιές εγκαταστάσεις διοίκησης της εταιρείας) για τη λειτουργία ψυχόμενων θαλάμων. Ετσι η επιχείρηση θα επεκταθεί στο χώρο των φρέσκων οπωρολαχανικών, κατά κανόνα ελληνικής προέλευσης, με δυνατότητα καθημερινής προμήθειας σημείων λιανικής και κυρίως με πιστοποιημένη ποιότητα.

Παράλληλα η επιχείρηση θα διεισδύσει και στις εξαγωγές φρούτων-λαχανικών στο εξωτερικό με πελάτες ξένες λιανεμπορικές αλυσίδες.

Επιπλέον η Ελγέκα δημιούργησε και τμήμα ανάπτυξης private-label, υλοποιώντας σειρές σχετικών ειδών για τις αλυσίδες «Αριστα», καθώς και για τα καταστήματα υπό το σήμα της «Ελληνικής Διατροφής», ενώ και αυτή η δραστηριότητά της έχει μεταξύ άλλων στόχο τις ξένες αγορές και τη διεθνοποίηση ποιοτικών ελληνικών προϊόντων.




Του Δημήτρη Διαμαντίδη
για την Ημερησία
Δημοσιεύθηκε στις 28-6-2011

















ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.