Committee: Ζητεί την επανασύσταση του υπ. Ναυτιλίας

Φωτό: Ο πρόεδρος του
Committee, Χ.Φαφαλιός.
"Η παραίτηση του κ. Χάρη Παμπούκη, τέως αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, δεν μπορεί παρά να εντείνει τις ήδη πολύ σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τη διοίκηση της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας".

Αυτό επισημαίνει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Committee),

στην οποία τονίζει πως όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ναυτικοί και πλοιοκτήτες, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εδώ και καιρό συμφωνήσει ότι είναι καιρός για την κυβέρνηση να σταματήσει τα καταστροφικά πειράματα και να επανασυστήσει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ή τουλάχιστον να ενσωματώσει όλες τις αρμοδιότητες της ναυτιλίας σε ένα υπουργείο και να επιτρέχει στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να συνεχίσουν να υπηρετούν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, μέσα σε ένα θεσμικό πλαίσιο χωρίς ασάφειες και σύγχυση.

«Η αξιοπρεπής παραίτηση του κ. Παμπούκη, όταν συνειδητοποίησε αυτά που επισημαίνουμε και είδε ότι δεν μπορεί να το υλοποιήσει είναι αξιέπαινη, αλλά ταυτόχρονα και λυπηρή διότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο με γνώσεις και ικανότητες που έδειξε πραγματικό ενδιαφέρον για τον κλάδο», καταλήγει το Committee.

Στο μεταξύ, στη χώρα μας, «παγωμένη» παρακολουθεί η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα τις εξελίξεις, αλλά και τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για ειλημμένη και πάγια απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τους τελευταίους 22 μήνες εισπράττει διαρκώς τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα όσα προβλήματα θα λυθούν σύντομα, και ότι θα ακολουθηθεί αναπτυξιακή πολιτική που θα ωφελήσει τόσο την οικονομία της χώρας, όσο και τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αντίθετα όμως παρακολουθεί τα προβλήματα της καθημερινότητας να γιγαντώνονται, τις εξελίξεις στο εσωτερικό αλλά και στο παγκόσμιο στερέωμα να τρέχουν και να μην τις προλαβαίνουμε.

Σημειώνεται ότι πάγια θέση του συνόλου της ναυτιλιακής κοινότητας αλλά και των κοινωνικών φορέων είναι η επανασύσταση του ΥΕΝ

Η ναυτιλία έχει αλλάξει μέχρι τώρα τέσσερις επικεφαλής και οδεύουμε προς τον τέταρτο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν αποδώσει στην πράξη οι διαβεβαιώσεις ότι η ναυτιλία θα ενισχυθεί. Αντίθετα τα προβλήματα της καθημερινότητας διογκώνονται.













ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.