Σταθερή φορολογία για τουριστικές επενδύσεις

Σταθερό και ελκυστικό φορολογικό σύστημα, που θα παραμείνει αμετάβλητο τουλάχιστον για μία 10ετία, ώστε να υπάρξουν τουριστικές επενδύσεις υποδομής, εισηγείται ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Παράλληλα ζητά με το νέο χωροταξικό για τον τουρισμό να υπάρχει πρόβλεψη ώστε να δημιουργηθούν τουριστικές επενδύσεις όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον αιγιαλό, αφού η ακτογραμμή μήκους 16.000 χλμ αποτελεί σημαντική περιουσία της Ελλάδας, η εκμετάλλευση της οποίας μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα.

Και σύμφωνα με μελέτη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων η άμεση ακαθάριστη προστιθέμενη αξία του τουρισμού μπορεί να αυξηθεί κατά 18δισ ευρώ και να φτάσει τα 50δισ ευρώ μέχρι το 2021, δημιουργώντας παράλληλα 220.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα όπως σημειώνει στο συνέδριο του Economist έθεσε το ερώτημα στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Μπομπ Τράα, αν η Τρόικα συμφωνεί και υποστηρίζει συντελεστή 6,5% στα καταλύματα, 13% στην εστίαση και στις μεταφορές, μείωση κατά 50% του σπατόσημου, καθώς επίσης και ουσιαστική ευελιξία στο εργασιακό περιβάλλον, ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να αυξηθεί η απασχόληση. Ο κ. Τράα, αφού διευκρίνισε πως: γενικότερη μείωση του επιπέδου της φορολογίας δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν έχει προηγηθεί η ίδρυση και λειτουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού συλλογής φόρων, διότι σε διαφορετική περίπτωση τα έσοδα στο βραχυχρόνιο διάστημα θα καταρρεύσουν, ειδικά για τον τουρισμό, παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρξει «χώρος συζήτησης».

Το σταθερό και ελκυστικό φορολογικό σύστημα είναι η προϋπόθεση για τη προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων. Το άλλο προαπαιτούμενο είναι η μείωση της γραφειοκρατίας. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις τουριστικές επενδύσεις υποδομής με φορολογικά κίνητρα και όχι άλλες επιδοτήσεις.

Το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό θα πρέπει επίσης να προβλέπει την δημιουργία επενδύσεων υψηλών υποδομών όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον αιγιαλό, ώστε να αξιοποιηθούν τα 16.000 χιλιόμετρα της ακτογραμμής που αποτελούν σημαντική περιουσία της χώρας και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες διατάξεις. Και μάλιστα οι επενδύσεις -από ένα επίπεδο και πάνω- να λαμβάνουν ταχεία προέγκριση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ακόμα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια να λειτουργούν με ιδιωτικό μάνατζμεντ και ελκυστικό κόστος.

Παράλληλα θα πρέπει να χορηγούνται βίζες πολλαπλών εισόδων σε όσους αγοράζουν τουριστική κατοικία στην Ελλάδα.

Άνοδο της τάξης του 16,7% σημείωσαν τα τουριστικά έσοδα τον Ιούλιο και διαμορφώθηκαν στα στα 2,2δισ ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος.

Σε επίπεδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2011 η αύξηση στα τουριστικά έσοδα ήταν της τάξης του 14,25% με τις εισπράξεις από αλλοδαπούς τουρίστες να ανέρχονται στα 5,461δισ ευρώ (από 4,78δισ ευρώ το 7μηνο του 2010).

Ταυτόχρονα και οι αφίξεις του 7μηνου δείχνουν σταθερή άνοδο της τάξης του 10%.




ΑΠΟ-marinews.gr
ΠΗΓΗ: Ημερησία

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.