Ο Ρόκι χτύπησε άγρια την Ιαπωνία

Περισσότεροι από 1,3 εκατ. άνθρωποι στην Κεντρική Ιαπωνία κλήθηκαν χθες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταβούν σε ασφαλέστερες περιοχές καθώς ο ισχυρός τυφώνας Ρόκι έπληττε χθες τη χώρα, προκαλώντας τον θάνατο έξι ανθρώπων, σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες και φόβους για νέες διαρροές ραδιενεργού ύδατος καθώς πλησίαζε τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα που έχει καταστραφεί από τον σεισμό και του τσουνάμι του Μαρτίου.

Οι άνεμοι στο κέντρο του τυφώνα Ρόκι έπνεαν χθες με ταχύτητα έως και 216 χλμ./ώρα ενώ το ύψος της βροχής στη Βορειοανατολική Ιαπωνία έφτασε το τελευταίο 24ωρο τα 30 εκατοστά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένας σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών έπληξε χθες το απόγευμα τη Βορειοανατολική Ιαπωνία, χωρίς πάντως να αναφερθούν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Η τηλεόραση έδειξε τεράστια κύματα να σκάνε πάνω από τους κυματοθραύστες στην ακτή του Ειρηνικού. Δένδρα έπεσαν στους δρόμους του Τόκιο και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί γέμισαν επιβάτες, καθώς σημειώθηκαν πολλές καθυστερήσεις και ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων. Εξαιτίας του τυφώνα διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε 575.500 νοικοκυριά.

ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ

Στη Φουκουσίμα, η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η άνοδος της στάθμης του ραδιενεργού νερού στα κτίρια των τουρμπίνων εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Στον σταθμό εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες ποσότητες νερού που είχε χρησιμοποιηθεί για την ψύξη αντιδραστήρων, το καύσιμο των οποίων είχε αρχίσει να λειώνει όταν τα συστήματα ψύξης έπαψαν να λειτουργούν μετά την καταστροφή του περασμένου Μαρτίου.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις υπήρχε κίνδυνος να προκαλέσουν υπερχειλίσεις του ραδιενεργού νερού, που θα μπορούσε να χυθεί στη θάλασσα ή να περάσει στα υπόγεια ύδατα.

Η βροχή έφτασε χθες τα 20 εκατοστά κοντά στον σταθμό.

Ο Ρόκι είχε συνέπειες και στη βιομηχανική παραγωγή. Η Toyota ανακοίνωσε πως σχεδίαζε να κλείσει από το πρωί 11 εργοστάσιά της στην Κεντρική Ιαπωνία και ακύρωσε τις βραδινές βάρδιες.

Η Nissan σταμάτησε νωρίς το απόγευμα την παραγωγή σε δύο εργοστάσια, ενώ η Mitsubishi έκλεισε έξι εργοστάσιά της.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο τυφώνας Τάλας είχε πλήξει τη Δυτική Ιαπωνία αφήνοντας πίσω του 100 νεκρούς ή αγνοούμενους.








ΑΠΟ-theseanation.gr
Πηγή: Τα Νέα

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.