Σωρεία ακυρώσεων στον τουρισμό

Ακυρώσεις κρατήσεων από ξένους τουρίστες για το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτωβρίου, που δεν μπορούν να αναπληρωθούν στη συνέχεια, καθώς η σεζόν βρίσκεται στο τέλος της, διαπιστώνονται από ξενοδόχους στην περιφέρεια και σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες, βασική αιτία των ακυρώσεων είναι τα προβλήματα στη μετακίνηση των τουριστών, που προκάλεσαν οι απεργίες κυρίως στον κλάδο των μεταφορών. Ακυρώσεις εκδηλώσεων στην Αθήνα σημειώθηκαν και από ξένες εταιρείες που θέτουν και ζήτημα ασφάλειας του προορισμού.
Μάλιστα, έπειτα από τα εκτεταμένα επεισόδια, χθες, στο κέντρο της Αθήνας, οι τουριστικοί φορείς θα κληθούν να κάνουν νέο απολογισμό.

Σοβαρή δυσφήμηση για τον ελληνικό τουρισμό έχουν προκαλέσει οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις διεθνών πτήσεων εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων και των «λευκών» απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, όπως και οι απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα ταξί. Ακυρώσεις και αλλαγές δρομολογίων κρουαζιερόπλοιων σημειώθηκαν από τις εταιρείες κρουαζιέρας εξαιτίας της απεργίας των ναυτεργατών. Η απεργία των τελωνειακών προκαλεί, επίσης, ακυρώσεις, π. χ. στη Λέσβο από Τούρκους τουρίστες ή στη Χαλκιδική για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου από Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα προβλήματα αφιξοαναχωρήσεων στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, που προχθές είχε κλείσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δράσης του Στέφανου Μάνου «πολλοί κλάδοι της οικονομίας έχουν παραλύσει εξαιτίας της συνεχιζόμενης απεργίας των τελωνειακών. Εξαιτίας της ίδιας απεργίας, χιλιάδες άνθρωποι ακυρώνουν επειδή δεν μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης». Η Δράση καλεί τον υπουργό Οικονομικών να αφαιρέσει, συνολικά, την αρμοδιότητα για τα πετρελαιοειδή από τους τελωνειακούς και να την αναθέσει στο ΣΔΟΕ.








ΑΠΟ-marinews.gr
Του: Στάθη Kουσουνη
για την Καθημερινή
Αναδημοσίευση

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.