Η Ένωση Εφοπλιστών Επιβατηγών στον Άδωνι

Τα πορίσματα της συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Αδ. Γεωργιάδη, τα μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής  της ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ , έδωσε με δική της ανακοίνωση στην δημοσιότητα η Ένωση.

Συγκεκριμένα η ΕΕΠ & ΦΝ στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει : 


«Ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις απόψεις της Διοικούσας Επιτροπής και υποσχέθηκε να δώσει άμεση προτεραιότητα στην τροποποίηση της σύμβασης για την άρση του καμποτάζ για τα υπό ξένες σημαίες κρουαζιερόπλοια καταθέτοντας το σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή.    Ο κ. Υπουργός ελπίζει ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί άμεσα για να μην χαθεί η κρουαζιέρα και για το έτος 2013.

Ο κ. Υπουργός ήταν πλήρως ενημερωμένος στα θέματα που αφορούν τα Κρουαζιερόπλοια και αναγνώρισε ότι ο κλάδος της Κρουαζιέρας είναι πράγματι ένας από τους σπουδαιότερους πνεύμονες ενίσχυσης της εθνικής μας οικονομίας.  Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να καταβάλομε τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να προωθηθούν προς επίλυση τα θέματα που την αφορούν.

Θα ακολουθήσουν ενέργειες που αφορούν χρονίζοντα προβλήματα τον τομέα της Κρουαζιέρας όπως:

- Ο καθορισμός του Berthing Allocation στον Πειραιά και στα νησιά μας.

- Τα λιμενικά τέλη πρέπει να διατηρηθούν σε ανταγωνιστικά επίπεδα και δεν πρέπει να εξαγγέλονται ενδιάμεσες αιφνίδιες αυξήσεις.
- Να γίνεται σωστή εκμετάλλευση των ανακυκλώσιμων υλικών που παράγονται στα πλοία.

- Να γίνει επανεξέταση του θέματος συντόμευσης της εισόδου των κρουαζιεροπλοίων στον Κεντρικό Λιμένα, ιδίως κατά την περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου.

- Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και για τους χειμερινούς μήνες με ειδικές προσφορές χαμηλών λιμενικών τελών και διεύρυνση των προορισμών.

- Να γίνει επίσης επανεξέταση της τροφοδότησης με ηλεκτρική ενέργεια των πλοίων κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι κάτι που θα περιορίσει σημαντικά την ατμοσφαιρική μόλυνση και θα ελαφρύνει το κόστος καυσίμων.

- Να γίνει προαιρετική η πλοήγηση στους λιμένες των κρουαζιεροπλοίων διεθνών πλόων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Δανία, Γερμανία κλπ).  

- Να συσταθεί το δυνατόν συντομότερο η Μόνιμη Επιτροπή ή το Εθνικό Συμβούλιο Κρουαζιέρας με εκπροσώπηση όλων των φορέων που ασχολούνται με τα κρουαζιερόπλοια.

- Να συμπεριληφθούν στον αναπτυξιακό νόμο για επιδότηση, οι δαπάνες ανακαίνισης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού των κρουαζιεροπλοίων κάτι που υφίσταται ήδη στις ξενοδοχειακές μονάδες της ξηράς.

- Να εφαρμοστεί ό,τι ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που εφαρμόζουν την οδηγία 3577/92 για στελέχωση των πλοίων βάσει των διατάξεων του ΙΜΟ (safe manning).

- Να κατοχυρωθούν νομοθετικά οι επιδοτήσεις των ασφαλιστικών εισφορών Πλοιοκτήτου και Ναυτικών υπέρ του ΝΑΤ και των λοιπών ταμείων για τους Έλληνες ναυτικούς που υπηρετούν σε κρουαζιερόπλοια υπό Ελληνική σημαία.

- Να γίνει διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων ώστε να μπορούν οι επισκέπτες /τουρίστες να έχουν πρόσβαση όλη την ημέρα.

- Να οργανωθεί άμεσα σε σωστή βάση η ναυτική εκπαίδευση σε όλες τις ειδικότητες των Ναυτικών.

- Να εξισωθεί ο ΦΠΑ που αφορά τα εισιτήρια για τα ημερόπλοια κρουαζιερόπλοια με ό,τι ισχύει σήμερα για τα ξενοδοχεία».










ΑΠΟ-portnet.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.