Σχόλιο Marinews: Δύο «Δεν» και ένα «Θα» για τα μέτρα προστασίας από την Πειρατεία


Ο ανταγωνισμος μεταξυ των δυο υπουργειων για την νομοθετικη αρμοδιοτητα σ’ αυτο το θεμα της πειρατείας εσκασε μυτη και η τοποθετηση υπουργων απο διαφορετικα κομματα σ’ αυτά, εγγυαται τη συνεχιση του σιριαλ, το οποιο – σε αντιθεση με πολλα αλλα σιριαλ στις Ελληνικες οθονες – δεν ειναι στην Τουρκικη, αλλα στην Ελληνικη, με αποχρωσεις προς την αρχαιζουσα απο τον μεν, και τη δημοτικη απο τον δε.
Τα επομενα επεισοδια εγγυωνται εκπληξεις και αναπαντεχα, σαν εκεινο που ελαβε χωρα στη σχολη ευελπιδων και προκαλεσε την τοποθετηση του υπουργου αμυνας στη χωρα της – κατα τον Μποστ – φαιδρας πορτοκαλλεας.
Η σοφια των απαντησεων που λαβαμε μας ειπε οτι τα μετρα δεν θα λυσουν το προβλημα, σωστα, ουτε θα το επιδεινωσουν, ελπιζω σωστα. Αυτο που αναμενεται να κανουν ειναι να το περιορισουν και αυτο ειναι προφανες υπο τις σημερινες συνθηκες οργανωσης και εξοπλισμου των πειρατων. Με ακαταλληλες για τη δουλεια βαρκες με εξωλεμβιες και μικρα οπλα περιορισμενου βεληνεκους η αποκρουση των πειρατων απο αντιστοιχα εξοπλισμενους φρουρους θα ειναι πιθανοτατα ευκολη, ιδιαιτερα αν υπαρχουν αλλα πλοια στην περιοχη να επιτεθουν χωρις τετοιου ειδους προστασια.
Τα πραγματα θα αλλαξουν ομως αν οι πειρατες αρχισουν να ανεβαζουν τη δυναμη πυρος τους, λαμβανοντας υποψη οτι χρηματα υπαρχουν – οχι οπως στην Ελλαδα – και οτι οι εμποροι οπλων μπορουν να τους πουλησουν τετοιο εξοπλισμο που να χρειαζεται να προβλεφθουν μπουκες κανονιων στις πλευρες των υπο ναυπηγηση πλοιων και ενας λοχος πυροβολικου για να τα υποστηριζει.
Εκτος βεβαια αν ενταξουμε τη χρηση βαρεως οπλισμου στη ναυτικη μας εκπαιδευση.














ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.