Το Σίτι καλεί τους Ελληνες εφοπλιστές να επιστρέψουν


Το Λονδίνο επιδιώκει να προσελκύσει ξανά τους Eλληνες εφοπλιστές που τα τελευταία χρόνια αποχώρησαν από το Σίτι μετά τις αλλαγές που είχε επιφέρει η κυβέρνηση των Εργατικών στη φορολόγηση των μη μόνιμων κατοίκων της Βρετανίας (non domicile ), ανάμεσά τους και τα μέλη της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Η Lloyds List σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι μέλη του βρετανικού ναυτιλιακού λόμπι εξετάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα λέγονται περί των σκέψεων που υπάρχουν σε αρκετούς Eλληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους μακριά από την Ελλάδα λόγω του κλίματος της αβεβαιότητας που περιβάλλει τη χώρα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της επιδείνωσης της οικονομικής της κατάστασης.


Φορολόγηση
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ήδη εξέχοντα μέλη της ελληνικής ναυτιλίας έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση πως έχει απόλυτη συναίσθηση της σημασίας των εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και αυτό παρά τις δυσκολίες που δημιουργήθηκαν με τη φορολόγηση των «non domicile». Ο επικεφαλής του Maritime London, μέλους του ναυτιλιακού λόμπι της Βρετανίας, Doug Barrow, δηλώνει στην εφημερίδα ότι πλέον υπάρχει στο Λονδίνο απόλυση συναίσθηση των αναγκών που έχει η ναυτιλιακή βιομηχανία και του γεγονότος ότι πριν από την ανακοίνωση φορολογικών μέτρων θα πρέπει να προηγείται μία διαβούλευση.

Oπως επισημαίνεται, με τις αλλαγές που έγιναν τότε στη φορολογία, το 30% των Ελλήνων εφοπλιστών έφυγαν από το Λονδίνο και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Τώρα όμως το Λονδίνο επιθυμεί να διαβεβαιώσει τον ελληνικό εφοπλισμό ότι μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση έναντι της ελληνικής πρωτεύουσας. Οι Βρετανοί υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, πως αν και ούτε στον τελευταίο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Κάμερον υπήρξε κάποια αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των «non domicile», ωστόσο, υπάρχει η πρόθεση να υπάρξουν απλουστεύσεις και εγγυήσεις σχετικά με τη θέση τους στη χώρα.

Χρηματοδότηση
Σε επίπεδο υπηρεσιών, οι βρετανικές τράπεζες διατηρούν το 20% στην αγορά της χρηματοδότησης της ελληνικής ναυτιλίας αλλά το Σίτι έχασε από τη Νέα Υόρκη το μεγάλο στοίχημα του χρηματιστηρίου με όλες τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες να επιλέγουν τα ταμπλό της Wall Street.

Mάλιστα η επαναπροσέλκυση των Ελλήνων στο Σίτι, συζητήθηκε και σε κλειστή ημερίδα που οργανώθηκε στην πρεσβεία της Βρετανίας στην Αθήνα όπου παραβρέθηκαν πολλά ονόματα του εφοπλιστικού χώρου.



Της
Αγγελικής Καλλή
για την ΗΜερησία


ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.