NewLead: Μείωσε το δανεισμό στα 437,5 εκατ. δολ.


Τη μείωση του δανεισμού της κατά 147,9 εκατ. δολάρια πέτυχε η NewLead, μετά την πώληση τεσσάρων δεξαμενοπλοίων της. Η εταιρεία, που είναι εισηγμένη στο Nasdaq  , ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη συμφωνία για τα «Newlead Fortune» και «Newlead Avra», ενώ για τα «Newlead Compass» και «Newlead Compassion» αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2012.

Η πώληση των τεσσάρων πλοίων αποτελεί μέρος της συμφωνίας που έχει κάνει η εταιρεία με 10 τραπεζικά ιδρύματα για τη μείωση του δανεισμού της.
Ο συνολικός δανεισμός της εταιρείας, ο οποίος ανέρχεται σε 585,4 εκατ. δολάρια, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης, στις αρχές του 2012, θα πέσει στα 437,5 εκατ. δολάρια.
Αντίστοιχα ο στόλος της NewLead, που αποτελείται σήμερα από 20 πλοία, εκ των οποίων 14 πλοία ξηρού χύδην φορτίου και έξι δεξαμενόπλοια, στη συνέχεια θα περιλαμβάνει 14 πλοία ξηρού φορτίου (μεταξύ των οποίων τέσσερα νέα πλοία και ένα πλοίο υπό κατασκευή που έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί το τρίτο τρίμηνο του 2012) και δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς προϊόντων.
Οι τράπεζες
Χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Μιχάλη Ζολώτα, ο οποίος επισήμανε ότι η συμφωνία με τις τράπεζες, να αποδεχθούν την πώληση των τεσσάρων δεξαμενόπλοιων, με την προϋπόθεση ότι τα κεφάλαια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, είναι το πρώτο βασικό βήμα για την επιτυχία της διαδικασίας αναδιάρθρωσης.
«Ως αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας, είναι το γεγονός ότι πετυχαίνουμε σημαντική βελτίωση της ρευστότητάς μας και ευελιξία στη λειτουργία μας», ανέφερε και προσέθεσε: «Επίσης, η συμφωνία αυτή επιβραβεύει και τη συνεχόμενη σκληρή δουλειά των εργαζομένων της NewLead, οι οποίοι αντεπεξέρχονται στις δύσκολες συνθήκες».
Τέλος, ο κ. Ζολώτας τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους πιστωτές μας, καθώς και τους συμβούλους που έχουμε, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο και με επιτυχία η χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της NewLead, για να εξασφαλιστεί το μέλλον της προς όφελος των μετόχων».
Εσοδα
Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει κερδίσει σειρά διαιτητικών αποφάσεων κατά της TMT Bulk, η οποία μέχρι τώρα έχει καταβάλει στη New Lead συνολικά 8,65 εκατ. δολάρια, από τα 9,675 που της όφειλε, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η εταιρεία.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε, για το πρώτο εξάμηνο του 2011, ζημιές ύψους 41,8 εκατ. δολ., ελαφρά μειωμένες σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, όταν ανακοίνωσε ζημιές 44,7 εκατ. δολ. Τα έσοδα της εταιρείας, το ίδιο διάστημα, αυξήθηκαν στα 58,08 εκατ. δολ., έναντι 43,8 εκατ. δολ. το ίδιο διάστημα το 2010.
Για το δεύτερο τρίμηνο του 2011, η NewLead ανακοίνωσε έσοδα ύψους 28,01 εκατ. δολ., έναντι εσόδων 25,7 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2010 και ζημιές ύψους 29,9 εκατ. δολ., έναντι ζημιών ύψους 20,2 εκατ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2010.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ - atsimp@naftemporiki.gr


ΑΠΟ-naftemporiki.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.