Ξεκίνησαν οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Ν. Υόρκη


Ξεκίνησαν στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, στο «Γκρίντρι» του Λονγκ Αϊλαντ, της Νέας Υόρκης.
Οι συζητήσεις ξεκίνησαν στη διάρκεια προγεύματος εργασίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, του ειδικού συμβούλου του, των ηγετών των δυο κοινοτήτων και των συνεργατών τους.
Ο γγ του ΟΗΕ θα παραμείνει στο χώρο του «Γκρίντρι» και θα παραθέσει σήμερα γεύμα με τη συμμετοχή όλων. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για την έδρα του διεθνούς οργανισμού και θα επιστρέψει ξανά την Τρίτη, μετά το μεσημέρι για να λάβει μέρος στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης.
Στο πλαίσιο του διημέρου των συνομιλιών, οι περισσότερες συναντήσεις θα είναι χωριστές μεταξύ των συνεργατών του Γενικού Γραμματέα με τις δυο αντιπροσωπείες, ενώ θα διεξαχθούν και εκ του σύνεγγυς συνομιλίες με τα Ηνωμένα Έθνη να παρουσιάζουν δικές τους ιδέες επί των ζητημάτων διαπραγμάτευσης (κυρίως στα θέματα διακυβέρνησης, περιουσιακού και ιθαγένειας), επιχειρώντας έτσι να επιτύχουν συγκλίσεις στις θέσεις των δυο πλευρών, όπως καταγράφονται στα περιγράμματα λύσης που αναμενόταν να παραδώσουν σήμερα στον Μπα Κι-μουν οι Χριστόφιας και Έρογλου.
Ο ΟΗΕ επιδιώκει να προκύψουν όσο το δυνατό περισσότερες συγκλίσεις ώστε οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων της Κύπρου να συμφωνήσουν για τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης. Ο πρόεδρος Χριστόφιας έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί χρονοδιαγράμματα, επιδιαιτησία και σύγκληση διάσκεψης, αν προηγουμένως δεν υπάρξει συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές του προβλήματος. Με χθεσινοβραδινές δηλώσεις του, ο κ. Έρογλου, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Γ.Γ. θα ανακοινώσει την Τετάρτη τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης.


ΠΗΓΗ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.