Μια νέα «βόμβα» που απειλεί την ελληνική οικονομία


Αγώνα δρόμου για να δημιουργήσουν αποθέματα ικανά για να συντηρήσουν την ελληνική οικονομία για ένα 6μηνο δίνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι αρμόδιες αρχές του ελληνικού κράτους, στη σκιά των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου τους, ο οποίος, ωστόσο, θα στοιχίσει κάτι παραπάνω στην ήδη παραπαίουσα οικονομία.
Το θέμα έρχεται στην επικαιρότητα σήμερα με μεγάλη ένταση, καθώς, στο Eurogroup που πραγματοποιείται το βράδυ στις Βρυξέλλες, το υπ αριθμόν 1 θέμα προς συζήτηση δεν είναι το ελληνικό PSI, όπως όλοι πιστεύουν στην Αθήνα, αλλά το εμπάργκο που ετοιμάζεται να επιβάλλει η διεθνής κοινότητα στο Ιράν.
Ως γνωστόν, όμως, η Τεχεράνη αυτή τη στιγμή είναι ο βασικός προμηθευτής σε αργό πετρέλαιο της χώρας μας, καθώς καλύπτει το περίπου 35% των αναγκών της. Εννοείται, λοιπόν, πως ένα εμπάργκο στις εξαγωγές από το Ιράν απειλεί να ανατινάξει την ελληνική οικονομία, για έναν επιπλέον (πέραν των γνωστών δημοσιονομικών) λόγο.
Γι αυτό και οι αρμόδιες αρχές σπεύδουν να δημιουργήσουν το απόθεμα των 6 μηνών, επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το μόνο θετικό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι ανάλογη εξάρτηση με την ελληνική από το αργό πετρέλαιο του Ιράν έχουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από την περιοχή του Νότου κυρίως.
Οπότε, η απόφαση για το εμπάργκο δεν θα ληφθεί εύκολα.
Ωστόσο, η πίεση από την Ουάσιγκτον είναι μεγάλη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, με διάβημα της έχει προειδοποιήσει για το βαθμό επικινδυνότητας της ελληνικής οικονομίας από το ιρανικό πετρέλαιο.



ΠΗΓΗ-newscode.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.