ΙΜΟ: Νέοι κανόνες για κρουαζιερόπλοια


Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να επανεξετάσει ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) τους κανονισμούς ασφάλειας για τα μεγάλα επιβατηγά πλοία, μετά το ναυτική τραγωδία του Costa Concordia.

Ο νέος γ.γ. του ΙΜΟ, Koji Sekimizu, μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης Επιτροπής του Οργανισμού ο γ.γ. κάλεσε τη σημαία του πλοίου να ξεκινήσει άμεσα την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού, έτσι ώστε να καλυφθούν όλες του οι πτυχές και στη συνέχεια να παρέχει τα ευρήματα στον ΙΜΟ προκειμένου, εφόσον είναι απαραίτητο, να τεθούν υπό εξέταση αλλαγές στους κανονισμούς ασφάλειας των μεγάλων επιβατηγών πλοίων.

Ταυτόχρονα ο κ. Koji Sekimizu έστειλε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις σημειώνοντας ότι τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν ακόμα διερευνηθεί. «Θα πρέπει να περιμένουμε τη διερεύνηση και να μην υπάρχουν προδικαστικές αποφάσεις ή εικασίες σε αυτή τη φάση», τόνισε. Σημειώνεται ότι ήδη ο υπουργός Aμυνας της Ιταλίας, Τζιαμπάολο Ντι Πάολα έχει δηλώσει ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ανθρώπινο λάθος με τραγικές συνέπειες. Αλλά και η εταιρεία δείχνει προς τον πλοίαρχο σημειώνοντας ότι διέπραξε λάθη τόσο στην πλοήγηση του πλοίου όσο και στη διαχείριση της κρίσης.

Το κόστος

Εν τω μεταξύ χθες από τη μητρική εταιρεία της Costa, της Carnival, ανακοινώθηκε ότι σε πρώτη φάση οι ζημιές που θα καταγράψει ο όμιλος από το ναυάγιο για το 2012 θα ανέλθουν στα 85 με 95 εκατ. δολάρια. Όπως επισημαίνει ο όμιλος το ποσό αυτό αντικατοπτρίζει μόνο τα διαφυγόντα κέρδη από το ναυάγιο του πλοίου. Ο όμιλος υπολογίζει ότι το κόστος της ζημίας θα αυξηθεί αλλά ακόμα δεν είναι εφικτό να υπολογισθεί.

Παράλληλα, χθες, ο διευθύνων σύμβουλος της Costa, Λουίτζι Φόσκι σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σημείωσε ότι υπήρξαν μέλη του πληρώματος που φέρθηκαν πραγματικά ηρωικά. «Απομακρύναμε περίπου 4.000 κόσμο μέσα σε δύο ώρες σημείωσε και προσέθεσε ότι μόνο ένα μικρό μέρος των επιβατών που είχαν επιβιβαστεί στη Τσιβιταβέκια, δεν είχε λάβει οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση ανάλογων καταστάσεων, διότι δεν είχαν περάσει από την επιβίβασή τους». Τόνισε επίσης ότι το πλοίο θα αντικατασταθεί άμεσα.

Ανεστάλησαν

Εν τω μεταξύ, χθες, ανεστάλησαν επ' αόριστον οι επιχειρήσεις στο κρουαζιερόπλοιο. Το πλοίο το οποίο έχει «καθίσει» σε ύφαλο γλίστρησε κατά εννέα εκατοστά καθέτως και 1,5 εκατοστό οριζοντίως με αποτέλεσμα να ανασταλούν όλες οι επιχειρήσεις, μέχρι νεωτέρας. Μέχρι τώρα έχουν ανασυρθεί από το πλοίο έξι νεκροί, ενώ υπάρχουν 15 αγνοούμενοι και 60 τραυματίες.

Το έκτο θύμα του ναυαγίου ανασύρθηκε από τα σωστικά συνεργεία κατά τη διάρκεια της νύχτας, βρέθηκε στο δεύτερο κατάστρωμα και φορούσε σωσίβιο.



ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική
ΑΠΟ-marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.