Επιχείρηση «καθαρή θάλασσα»


Το πράσινο φως ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση απάντλησης των 2.400 τόνων καυσίμων από τις 17 δεξαμενές του «Costa Concordia», παράλληλα με τη συνεχιζόμενη επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων, άναψαν χθες οι ιταλικές Αρχές. Το επέβαλε ο φόβος μιας οικολογικής καταστροφής στο αρχιπέλαγος της Τοσκάνης και το επέτρεψαν οι μετρήσεις που έδειξαν ότι το μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο είναι σταθερό πάνω στον ύφαλο όπου έχει προσαράξει, κοντά στο νησί Τζίλιο, και δεν κινδυνεύει να διολισθήσει σε μεγαλύτερο βάθος. Η επιχείρηση, που έχει ανατεθεί στην ολλανδική εταιρεία Smit, ενδέχεται να ξεκινήσει ακόμα και σήμερα, αρχής γενομένης από μια δεξαμενή που βρίσκεται πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.
Δύτες εντόπισαν χθες στο 4ο κατάστρωμα, κοντά στο Ιντερνετ καφέ του «Costa Concordia», τις σορούς δύο γυναικών• ο επίσημος αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε έτσι στα δεκαπέντε, εκ των οποίων τα επτά δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί. Σύγχυση εντούτοις εξακολουθεί να επικρατεί όσον αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων. Με βάση τις λίστες των επιβατών εξακολουθούν να αγνοούνται δεκαεπτά άνθρωποι - οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει το Σαββατοκύριακο ότι στο κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν και τουλάχιστον μία λαθρεπιβάτισσα, μια γυναίκα από την Ουγγαρία, απορρίφθηκαν χθες από τις ουγγρικές Αρχές ως «ανυπόστατες».
Δικηγόρος του καπετάνιου, του Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος κρατείται σε κατ' οίκον περιορισμό κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία κατά συρροή, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου, υποστήριξε χθες πως η ποινική έρευνα μπορεί να διευρυνθεί ώστε να περιλάβει και την πλοιοκτήτρια εταιρεία - ο Σκετίνο φέρεται να έχει καταθέσει πως η Costa Cruises γνώριζε πολύ καλά πως το πλοίο είχε αποκλίνει από τη συνήθη διαδρομή του και πλησίασε σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από τις ακτές του Τζίλιο, ώστε να απευθύνει χαιρετισμό στους κατοίκους του. Οι εξετάσεις που έγιναν στον καπετάνιο έδειξαν πως δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών τη μοιραία ημέρα της πρόσκρουσης στον ύφαλο• δεν υποβλήθηκε εντούτοις εγκαίρως σε αλκοτέστ.




ΠΗΓΗ-tanea.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.