Στην Κέρκυρα η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων


Φωτό: Ο αντιπρόεδρος 
της Ένωσης, Μιχ.Λάμπρος.

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), κλιμάκιο της επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Κερκύρας και συζήτησε με την νέα Διοίκηση, παρουσία και άλλων τοπικών Φορέων, θέματα που απασχολούν τον κλάδο της κρουαζιέρας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήσαν τα ακόλουθα:


1. Ο νέος υπό κατασκευή μεγάλος προβλήτας παραβολής κρουαζιεροπλοίων.
2. Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στην πλευρά του Passenger Terminal.
3. Η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security, για τα οποία ο ΟΛΚΕ έχει πράγματι δείξει ενδιαφέρον στον σχεδιασμό και την οργάνωση.
4. Θέματα λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας ( VTS – Traffic Control ).
5. Η εγκατάσταση ναυδέτου εξωτερικά του νέου μώλου κρουαζιεροπλοίων, προκειμένου για την ασφαλέστερη πρόσδεση μεγάλου διαστάσεων πλοίων.
6. Η απομάκρυνση σημαντήρος από το άκρον της λιθοδομής του νέου υπό κατασκευή μεγάλου μήκους προβλήτος.

Τέλος, συζητήθηκε και η οργάνωση συνεδρίου στην Κέρκυρα για την τουριστική ναυτιλία και ιδιαίτερα την κρουαζιέρα, στο οποίο η ΕΕΚΦΝ θα έχει ουσιαστική συμμετοχή.
Διαπιστώθηκε και από τους δύο φορείς η χρησιμότητα και σκοπιμότητα τέτοιων συναντήσεων και η από κοινού ενέργειες, προκειμένου για τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα στις διαδικασίες εκτελέσεως αναγκαίων έργων.
Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο, οργανώνει ευρεία σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από πολλούς φορείς και κυρίως Υπουργείων, που έχουν αρμοδιότητα στην εκτέλεση σοβαρών έργων, τα οποία έχουν ζητηθεί από την ΕΕΚΦΝ, προκειμένου για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και των δι’ αυτών μεταφερομένων επιβατών – τουριστών.



ΠΗΓΗ:marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.