Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Στην Κέρκυρα η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων


Φωτό: Ο αντιπρόεδρος 
της Ένωσης, Μιχ.Λάμπρος.

Στο πλαίσιο δραστηριοτήτων της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), κλιμάκιο της επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Κερκύρας και συζήτησε με την νέα Διοίκηση, παρουσία και άλλων τοπικών Φορέων, θέματα που απασχολούν τον κλάδο της κρουαζιέρας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήσαν τα ακόλουθα:


1. Ο νέος υπό κατασκευή μεγάλος προβλήτας παραβολής κρουαζιεροπλοίων.
2. Η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης στην πλευρά του Passenger Terminal.
3. Η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται από τον Διεθνή Κώδικα ISPS για το Maritime Security, για τα οποία ο ΟΛΚΕ έχει πράγματι δείξει ενδιαφέρον στον σχεδιασμό και την οργάνωση.
4. Θέματα λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης θαλάσσιας κυκλοφορίας ( VTS – Traffic Control ).
5. Η εγκατάσταση ναυδέτου εξωτερικά του νέου μώλου κρουαζιεροπλοίων, προκειμένου για την ασφαλέστερη πρόσδεση μεγάλου διαστάσεων πλοίων.
6. Η απομάκρυνση σημαντήρος από το άκρον της λιθοδομής του νέου υπό κατασκευή μεγάλου μήκους προβλήτος.

Τέλος, συζητήθηκε και η οργάνωση συνεδρίου στην Κέρκυρα για την τουριστική ναυτιλία και ιδιαίτερα την κρουαζιέρα, στο οποίο η ΕΕΚΦΝ θα έχει ουσιαστική συμμετοχή.
Διαπιστώθηκε και από τους δύο φορείς η χρησιμότητα και σκοπιμότητα τέτοιων συναντήσεων και η από κοινού ενέργειες, προκειμένου για τις αναγκαίες παρεμβάσεις προς τους φορείς που έχουν αρμοδιότητα στις διαδικασίες εκτελέσεως αναγκαίων έργων.
Η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο, οργανώνει ευρεία σύσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από πολλούς φορείς και κυρίως Υπουργείων, που έχουν αρμοδιότητα στην εκτέλεση σοβαρών έργων, τα οποία έχουν ζητηθεί από την ΕΕΚΦΝ, προκειμένου για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των κρουαζιεροπλοίων και των δι’ αυτών μεταφερομένων επιβατών – τουριστών.ΠΗΓΗ:marinews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637