Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Germanischer Lloyd's: Υπερπροσφορά πλοίων και πίεση των τιμών κατασκευής


Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή επιχείρηση σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, συζητήθηκαν στην ετήσια συνεδρίαση της Ελληνικής Τεχνικής Επιτροπής του Germanischer Lloyd's (GL), που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Τους συμμετέχοντες, καλωσόρισαν ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Κορκόδηλος, ο επικεφαλής του Γραφείου Νότιας Ευρώπης του Γερμανικού Νηογνώμονα, Αθανάσιος Ρεϊσόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του GL Group, Erik van der Noordaa. Η ναυτιλιακή βιομηχανία ακόμη διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης-Μ. Ανατολής -Αφρικής, Matthias Ritters. Και το 2012 κυριαρχεί η αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας και η υπερπροσφορά πλοίων σε όλους σχεδόν τους τομείς της ναυτιλίας, τόνισε ο ομιλητής.

Επίσης συμπλήρωσε ότι στη ναυπηγική βιομηχανία, στο μέλλον ο αντίκτυπος των νέων, ενεργειακά αποδοτικών πλοίων θα γίνει αισθητή, ενώ η πλεονάζουσα ναυπηγική ικανότητα θα ασκήσει περαιτέρω πτωτικές πιέσεις στις τιμές κατασκευής νέων πλοίων.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το 2011 παρατηρήθηκε δυναμική επάνοδος των Κορεάτικων ναυπηγείων, ενώ σε ό,τι αφορά τα κινεζικά ναυπηγεία έχουν αυξήσει τη χωρητικότητά τους τα τελευταία χρόνια και λαμβάνουν μέτρα για να διαφοροποιήσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό τους, κατασκευάζοντας μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και άλλα.
ΠΗΓΗ:marinews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637