Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Fafalios Shipping S.A.: Κόντρα στην κρίση, επιμένει... Ελληνικά!


Η Ελληνική ναυτιλία, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, κρατά ψηλά ακόμη τη σημαία και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή. Μέσα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με το κράτος να αναζητά έσοδα και να κυνηγά εκείνους που «έβγαλαν» τα χρήματά τους στο εξωτερικό, υπάρχουν αχτίδες ελπίδας, ότι η χώρα αυτή μπορεί να ανακάμψει.


Την ώρα που ο κλάδος της Ναυπηγοεπισκευής αναζητά οικονομικές ανάσες, υπάρχουν Έλληνες εφοπλιστές που επιμένουν ελληνικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ναυτιλιακή εταιρεία Fafalios S.A.. Το τελευταίο 8μηνο, από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι σήμερα, δύο πλοία της, ναυπηγήθηκαν και ανακατασκευάστηκαν από ελληνικά χέρια, στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Παρά το γεγονός ότι τα ναυπηγεία βρίσκονται στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και θα μπορούσε να μεταφέρει τα πλοία σε ξένα ναυπηγεία, η εταιρεία προτίμησε να δαπανήσει για τις επισκευές των πλοίων της τα χρήματα που απαιτούνταν, για να μείνουν στην χώρα μας.

Αυτόν τον καιρό το δεύτερο πλοίο της εταιρείας, το Φ/Γ IRENE που ήρθε από την Αγγλία, βρίσκεται στα ναυπηγεία για τις εργασίες που έχουν αναλάβει ελληνικά συνεργεία.

Τις ηλεκτρολογικές εργασίες έχει αναλάβει η εταιρεία GEMA Γ. Καμπουράκης, τις μηχανουργικές η STANDART αφοί Ζωγράφου, τις σωληνουργικές η ROUSSOS BROS Αφοί Ρούσσου και άλλα συνεργεία, που αισθάνθηκαν την ανάγκη να ευχαριστήσουν δημόσια την εταιρεία Fafalios S.A. για την επιλογή της να εμπιστευθεί στα ελληνικά χέρια τα πλοία της εταιρείας, δίνοντας το παράδειγμα για τη συνέχεια.
ΠΗΓΗ:marinews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637