Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Αισιοδοξία για τις ελληνικές εξαγωγές


Θετικά, αλλά όχι τόσο όσο το 2011, εκτιμάται ότι θα κινηθούν φέτος οι ελληνικές εξαγωγές, παρά την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων της χώρας μας στο εξωτερικό,τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς.
«Αν καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι, να υπάρξει κάποια σταθερότητα και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στο καλοκαίρι», τότε από το φθινόπωρο τα σημάδια ανάκαμψης θα αρχίσουν να γίνονται πιο εμφανή, υπογράμμισε ο κ.Λακασάς, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του τελικού προγράμματος του συνεδρίου Export Summit- Roadmap to growth, που διοργανώνει ο ΣΕΒΕ στις 3 και 4 Μαΐου.


Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητο να έχει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών, γιατί τυχόν ακυβερνησία μετεκλογικά θα ήταν καταστροφική.

Όπως είπε ο κ.Λακασάς, με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε έκθεση στη Φραγκφούρτη, και συζητήσεις που είχε με επισκέπτες δεκάδων χωρών, διαπίστωσε ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει επιστρέψει στο 1989, όταν είχε πολύ κακό όνομα στις αγορές.«Η στάση των ξένων αγοραστών/συνεργατών προς την Ελλάδα είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφισβήτησης και στη χειρότερη χλευασμού», σημείωσε.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και μπορεί να γίνει επανατοποθέτηση της ελληνικής «μπράντας» στις αγορές, «υπό την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουμε να κλαίμε τον μακαρίτη και θ' αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί».
ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637