Αισιοδοξία για τις ελληνικές εξαγωγές


Θετικά, αλλά όχι τόσο όσο το 2011, εκτιμάται ότι θα κινηθούν φέτος οι ελληνικές εξαγωγές, παρά την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων της χώρας μας στο εξωτερικό,τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Δημήτρης Λακασάς.
«Αν καταφέρουμε να σταθούμε όρθιοι, να υπάρξει κάποια σταθερότητα και να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσα στο καλοκαίρι», τότε από το φθινόπωρο τα σημάδια ανάκαμψης θα αρχίσουν να γίνονται πιο εμφανή, υπογράμμισε ο κ.Λακασάς, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του τελικού προγράμματος του συνεδρίου Export Summit- Roadmap to growth, που διοργανώνει ο ΣΕΒΕ στις 3 και 4 Μαΐου.


Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητο να έχει κυβέρνηση την επόμενη ημέρα των εκλογών, γιατί τυχόν ακυβερνησία μετεκλογικά θα ήταν καταστροφική.

Όπως είπε ο κ.Λακασάς, με την ευκαιρία της επίσκεψής του σε έκθεση στη Φραγκφούρτη, και συζητήσεις που είχε με επισκέπτες δεκάδων χωρών, διαπίστωσε ότι η εικόνα της Ελλάδας έχει επιστρέψει στο 1989, όταν είχε πολύ κακό όνομα στις αγορές.«Η στάση των ξένων αγοραστών/συνεργατών προς την Ελλάδα είναι στην καλύτερη περίπτωση αμφισβήτησης και στη χειρότερη χλευασμού», σημείωσε.

Συμπλήρωσε, πάντως, ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και μπορεί να γίνει επανατοποθέτηση της ελληνικής «μπράντας» στις αγορές, «υπό την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουμε να κλαίμε τον μακαρίτη και θ' αρχίσουμε να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί».




ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.