Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Στα χέρια του Κατάρ ελληνικό νησί


Στην κατοχή της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ βρίσκεται πλέον το ιδιωτικό νησί «Οξυά» (ή Ναυσικά) που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανοικτά του λιμανιού του Αστακού.

Σύμφωνα με την Τelegraph, η βασιλική οικογένεια, αγόρασε το νησί έναντι 5 εκατ. ευρώ.


Το ακατοίκητο νησί της Οξυάς, έχει έκταση 5.500 στρέμματα και άνηκε μέχρι τώρα σε οικογένεια Ελληνοαυστραλών.

Βρίσκεται κοντά στην ομηρική Ιθάκη του Οδυσσέα και καλύπτεται από πευκοδάσος, ενώ διαθέτει τρεις μεγάλους κόλπους, που είναι ιδανικοί για να φιλοξενήσουν σκάφη αναψυχής.

Σημειώνεται ότι, οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν εκ μέρους του Κατάρ για την αγορά του νησιού, μπόρεσαν να ρίξουν την τιμή από τα 7 εκατ. στα 5 εκατ. ευρώ λόγω της αύξηση των φόρων ακινήτων που θεσπίστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Μάλιστα, η Οξυά, αναφέρεται σε sites που ασχολούνται με αγοραπωλησίες ιδιωτικών νησιών ως ένα από τα πιο επιθυμητά στην αγορά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αγορά αυτή της βασιλικής οικογένειας έρχεται ένα μήνα μετά την αγορά ενός χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων στην Costa Smeralda της Σαρδηνίας.

Το Κατάρ με πληθυσμό μόλις 1,7 εκατ. αναδείχθηκε στο Forbes η πλουσιότερα χώρα του κόσμου εξαιτίας των αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637