"Το Αιγαίο αφορά τα ελληνικά επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη"


«Το Αιγαίο δεν μπορεί να αφορά μόνο τα πολεμικά αεροσκάφη και πλοία, αλλά πρέπει επίσης να αφορά τα ελληνικά επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη, καθιστώντας το, μεγάλη οικονομική δύναμη για τη χώρα μας» τόνισε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ.Αννα Διαμαντοπούλου σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας (Ακτή Βασιλειάδη) με τη συμμετοχή όλων των φορέων και εκπροσώπων που δραστηριοποιούνται στον Θαλάσσιο Τουρισμό.


Η κ.Διαμαντοπούλου ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το εξαιρετικά θετικό και εποικοδομητικό κλίμα της συζήτησης υπογραμμίζοντας ότι παρ’ ό,τι είναι προεκλογική περίοδος «δεν μπορεί να χαθεί ούτε μια ημέρα» και πολύ περισσότερο «δεν μπορεί να υπονομευτεί στο παραμικρό η τουριστική περίοδος» που σε λίγο θα ξεκινήσει.

Η υπουργός έθεσε για συζήτηση έξη κεφάλαια και πιο συγκεκριμένα:
1. Το κριτήριο της επαγγελματικότητας να γίνεται με τη χορήγηση ενός ειδικού σήματος για την απόκτηση του οποίου θα καταβάλλεται ένα μόνο τέλος σε ετήσια βάση

2. Τα εργασιακά με την διαδικασία του εργόσημου

3. Η ενοποίηση του κλάδου ώστε να ενσωματωθούν όλες οι κατηγορίες σκαφών και δραστηριοτήτων σε ένα κοινό πλαίσιο

4. Η διεύρυνση των τρόπων ναύλωσης

5. Για τη διαφάνεια και τη βελτίωση της εικόνας του κλάδου προβλέπεται η δημιουργία ενιαίου μητρώου για όλες τις κατηγορίες σκαφών καθώς και η δημοσιότητα των στοιχείων του μητρώου και

6. Για τα ιδιωτικά σκάφη δίνεται η δυνατότητα 18μηνης (από 6μηνης) παραμονής και κυκλοφορίας τους για να ευνοηθούν οι μαρίνες και συναφείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η κ.Διαμαντοπούλου άκουσε με προσοχή όλες τις παρατηρήσεις και προτάσεις των φορέων και εκπροσώπων για το υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για τον «Θαλάσσιο Τουρισμό» το πλαίσιο του οποίου θα καταθέσει αύριο στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πριν από τις εκλογές, έτσι ώστε όπως τόνισε «μετά τις εκλογές, μέσα στον Μάϊο, να είναι έτοιμο για ψήφιση από τη βουλή, ίσως και ως πρώτο νομοσχέδιο».





ΠΗΓΗ: marinews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.