Ενισχύει την Stealthgas ο Βαφειάς


Πλάτη στην εισηγμένη στο Nasdaq, Stealthgas, βάζει ο Χάρης Βαφειάς μέσω ναυλώσεων.

Ο κ. Βαφειάς έκλεισε, για τη ναυτιλιακή εταιρεία του Ομίλου, συμφωνία ναύλωσης συνολικού ύψους 43 εκατ. ευρώ.


Πρόκειται για ένα ποσό που είναι κατά 5 εκατ. ευρώ υψηλότερο από ό,τι θα αποκόμιζε η Stelathgas εάν ναύλωνε το πλοίο της με τους όρους που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Stealthgas, μέσω της ιδιωτικής του εταιρείας, την Emihar Petroleum, ναύλωσε δύο πλοία της Stealthgas.

Αναλυτικότερα, μέσα σε δύο μήνες, η Stealthgas χρονοναύλωσε σε τρίτους εννέα πλοία μεταφοράς υγραερίου (LPG) και ένα product tanker.

Μεταξύ αυτών των ναυλώσεων περιλαμβάνεται η ναύλωση του product tanker «Alpine Endurance», στην Emihar Petroleum Inc για τέσσερα χρόνια στα 15.800 δολάρια ημερησίως, περίπου 2.300 δολάρια πάνω από την αγορά.

Επίσης περιλαμβάνεται η ναύλωση του «Gas Esco» μεταφορικής ικανότητας 7.500 κ.μ. LPG, που παραδίδεται από τα ναυπηγεία Kanrei της Ιαπωνίας τον Ιούνιο. Το πλοίο ναυλώθηκε από την Emihar Petroleum Inc για πέντε χρόνια με ναύλο 337.250 δολάρια μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, κανένας άλλος εφοπλιστής δεν έχει ναυλώσει πλοία της εισηγμένης του μέσω τρίτης εταιρείας σε υψηλότερα επίπεδα από τη ναυλαγορά, για να βοηθήσει την εταιρεία του και να στηρίξει τους μετόχους του.

Τα υπόλοιπα πλοία της Stealthgas που ναυλώθηκαν από τρίτους είναι τα «Gas Elixir», το οποίο ναυλώθηκε για 3,5 χρόνια σε κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μ. Ανατολής, το «Gas Shuriken», το οποίο ναυλώθηκε για δύο χρόνια σε εταιρεία πετρελαίου της Α. Ανατολής, το «Gas Defiance», το οποίο ναυλώθηκε για δύο χρόνια επίσης στην ίδια εταιρεία πετρελαίου της Α. Ανατολής, το «Gas Cathar» ναυλώθηκε για ένα χρόνο σε gas trader, το «Gas Flawless» ναυλώθηκε για έξι μήνες σε oil trader, το «Gas Premiership» ναυλώθηκε για δύο ακόμη μήνες σε κρατική εταιρεία πετρελαίου της Ν. Αμερικής, το «Gas Crystal» ναυλώθηκε για τρεις μήνες σε gas trader και τέλος το «Gas Moxie» ναυλώθηκε για άλλους δύο μήνες σε gas trader.

Το μέσο εισόδημα από αυτές τις παραπάνω ναυλώσεις ανέρχεται σε 11.000 δολάρια ημερησίως περίπου και έχουν ήδη εξασφαλιστεί έσοδα περίπου 70 εκατ. δολαρίων για φέτος.




ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.