Με πλοία από το τερματικό της Κύπρου η διοχέτευση LNG στην Ελλάδα


Την απόφαση της Λευκωσίας για τη δημιουργία σταθμού τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Βασιλικό, από το "οικόπεδο 12" της κυπριακής ΑΟΖ, στον οποίο θα μπορούν να αποθηκεύονται πέντε εκατ. κυβικά υγροποιημένου αερίου, διαβίβασε στους συνομιλητές του στο Ισραήλ ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Νεοκλής Συλικώτης.

Όπως δήλωσε ο κ. Συλικιώτης, στο σταθμό αυτό θα μπορεί να υγροποιείται και φυσικό αέριο από το οικόπεδο "Ταμάρ" του Ισραήλ.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΜΠΕ, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι το υγροποιημένο φυσικό αέριο θα μπορεί να μεταφέρεται με πλοία στην Ελλάδα και από εκεί «να υπάρχει ένας τρίτος δρόμος τροφοδοσίας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη».

Τόνισε ότι η συνεργασία Κύπρου- Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας «παίρνει σάρκα και οστά» και ότι οι συνομιλητές του τον διαβεβαίωσαν πως στις επόμενες λίγες εβδομάδες το Ισραήλ θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Επίσης, είπε ότι εξετάστηκε και υπήρξε θετική ανταπόκριση από πλευράς Ισραήλ για μια ενδιάμεση λύση, σύμφωνα με την οποία από το 2013 η Κύπρος θα προμηθεύεται από το οικόπεδο "Ταμάρ" μκρές ποσότητες φυσικού αερίου για τις ανάγκες της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι θα υπάρξουν έργα με το Ισραήλ, που θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ, μέσω Κύπρου και Ελλάδας.

Στις συνομιλίες συζητήθηκαν, με θετικές προοπτικές, η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, επενδύσεις και συνεργασία Πανεπιστημίων.



ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.