Minoan Group Plc : Στρατηγική συνεργασία στο έργο της Κρήτης


Η Minoan Group Plc., μέλος του χρηματιστηρίου της αγοράς AIM του Λονδίνου, ανακοινώνει ότι προέβη στη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία 'The Candia Investment Corporation' (Διεθνές Επενδυτικό Fund) με στόχο την επιχειρηματική συμμετοχή της τελευταίας στο έργο του Ομίλου στη Βορειοανατολική Κρήτη.
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας είναι τα εξής :
  1. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ δεσμεύτηκε να επενδύσει ποσό 2.5 εκ Ευρώ με αντάλλαγμα τη συμμετοχή της στο Έργο σε ποσοστό 10%. Το επενδυόμενο ποσό θα καταβληθεί σταδιακά αρχής γενομένης τον Αύγουστο του 2012 και μέχρι το Σεπτέμβριο του έτους 2013.
  2. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ θα έχει το δικαίωμα να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 25% του Έργου, υπό την προϋπόθεση να επενδύσει ποσό 15 εκ Ευρώ εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος μετά την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων του Έργου.
  3. Η εταιρεία ‘The Candia Investment Corporation’ θα διαθέτει επίσης δικαίωμα προαιρέσεως για την απόκτηση 4 εκ. νέων κοινών μετοχών της Minoan Group Plc.
  4. O Όμιλος Minoan Group από κοινού με την ‘The Candia Investment Corporation’, έχουν συμφωνήσει να συστήσουν μία εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) με ποσοστό συμμετοχής 51% για τη Minoan Group και 49% για την ‘The Candia Investment Corporation’ που θα εξετάσει τη δυνατότητα της δημιουργίας νέας κερδοφόρας δραστηριότητας με την αγορά και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ο Christopher Egleton, Πρόεδρος της Minoan Group Plc., σχολίασε :

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη σημαντική στρατηγική συνεργασία μας. Οι μέτοχοί μας γνωρίζουν τη δεδηλωμένη πρόθεση του Ομίλου να προχωρήσει το Έργο μας στην Κρήτη με τη σύναψη των επιθυμητών επιχειρηματικών συμπράξεων. Η εν λόγω συμφωνία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο και παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την επέκταση της δραστηριότητας του Ομίλου στον τομέα του τουρισμού και της αναψυχής.
Κατόπιν των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελλάδα, θεωρώ ότι ο τουρισμός θα παραμείνει στο επίκεντρο των στρατηγικών ανάκαμψης της χώρας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να προβούμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις τις επόμενες εβδομάδες.”
Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Minoan Group Plc με την τελευταία εξαγορά του Ski Travel Centre έχει ενισχύσει τη στρατηγική του ανάπτυξη στον ταξιδιωτικό χώρο προσθέτοντας άλλο ένα εξειδικευμένο προϊόν στις ήδη επιτυχημένες υπηρεσίες του Ομίλου στις κρουαζιέρες (Cruise118.com), τους προορισμούς γκολφ (www.golfkings.co.uk) κ.α. Οι υπηρεσίες αυτές μαζί με την αποκλειστική αντιπροσώπευση αεροπορικής εταιρείας με απευθείας πτήσεις από τη Γλασκώβη προς το Τορόντο διαμορφώνουν ένα νέο και δυναμικό προφίλ στον ταξιδιωτικό χώρο της Σκωτίας που φιλοδοξεί, με μελετημένα βήματα, να κατακτήσει ηγετική θέση. Το δίκτυο του Ομίλου διαθέτει ήδη περισσότερους από 100.000 ενεργούς πελάτες ενώ ιδιαίτερα σημαντικές είναι και οι πωλήσεις του προς άλλα ταξιδιωτικά δίκτυα (affinity division). Η αγορά της Σκωτίας έχει εξελιχθεί σε δυναμικό πεδίο ανάπτυξης για τον Όμιλο, ο οποίος διαθέτει 11 τουριστικά γραφεία που απασχολούν πάνω από 165 εργαζομένους. Τους τελευταίους 15 μήνες, ο Όμιλος έχει εξαγοράσει το King World Travel, το John Semple Travel, το Stewart Travel Centre και το Ski Travel Centre, ενώ έχει αναλάβει την εκπροσώπηση στη Σκωτία της πώλησης πακέτων κρουαζιέρας της εταιρείας Cruise118.com, μέλους της Αμερικάνικης Cruise.com καθώς και την αποκλειστική αντιπροσώπευση πωλήσεων (General Sales Agent) για τις πτήσεις της Sunwing Airlines μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Καναδά.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.