Το SeaOrbiter «διαβάζει» τους ωκεανούς!


Η πρώτη πλωτή «κατακόρυφη πολιτεία» θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013
Αυτό που κάποτε θεωρείτο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, τώρα αποτελεί πραγματικότητα.
Το SeaOrbiter, δεν είναι ένα επιπλέον πολυτελές πλοίο. Πρόκειται για το εξερευνητικό σκάφος που σχεδίασε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jacques Rougerie και που θα επιτρέπει στους ερευνητές (ωκεανογράφους, ειδικούς στην κλιματική αλλαγή και θαλάσσιους βιολόγους) να μελετούν σε πραγματικό χρόνο τους ωκεανούς και τα θαλάσσια είδη του πλανήτη τόσο εξονυχιστικά όσο ποτέ άλλοτε.

Χρειάστηκαν περίπου δώδεκα χρόνια για να βρεθούν τα πανεπιστήμια, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι ιδιώτες που θα στηρίξουν το εγχείρημα. Τελικά, η κατασκευή του SeaOrbiter, που υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 52,7 εκατ. δολάρια, αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο και να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πλωτή «κατακόρυφη πολιτεία», με το ύψος του να ξεπερνά τα 51 μέτρα. Για να διατηρεί την ευστάθειά του, περίπου το 50% του σκάφους θα βρίσκεται κάτω από το νερό. Σε αυτό το τμήμα, που θα φτάνει σε βάθος τα 31 μέτρα, θα υπάρχει ένα παρατηρητήριο που θα περιβάλλεται από παράθυρα,  όπως επίσης και μία υποβρύχια αποβάθρα, για την είσοδο και την έξοδο δυτών.

Επίσης, στο υποβρύχιο τμήμα του σκάφους θα υπάρχουν όλα τα εργαστήρια και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα χρειάζονται οι επιστήμονες για τις έρευνές τους.


 

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.