Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

ΟΛΠ: Πρόγραμμα για εξοικονόμηση ενέργειας


Πρόσκληση υποβολής προσφορών για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και βελτίωσης του φωτισμού στα κτίρια και τις εγκαταστάσεις της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, εξέδωσε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ Α.Ε.), προϋπολογισμού 42.000 Ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Ο ανοιχτός πρόχειρος διαγωνισμός με κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά θα διεξαχθεί στις 29 Αυγούστου 2012.

Το αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνει την καταγραφή και ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, τη νέα ταξινόμηση των φωτιστικών χώρων ανά περιοχή και είδος, προτάσεις ανασύνθεσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και οδηγίες για τη συνεχή συντήρηση του δικτύου.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης: «το λιμάνι το οποίο εκτείνεται σε έκταση κρηπιδότοιχων 22 χλμ., με τεράστιους χερσαίους χώρους, αποτελεί μεγάλο καταναλωτή ενέργειας.

Στο πλαίσο των φιλοπεριβαλλοντικών δράσεων του ΟΛΠ Α.Ε., στον οποίο ήδη απονεμήθηκε το 2011 από την ESPO (Ευρωπαϊκή Ένωση Λιμένων) ο τίτλος του ECOPORT, εκτός από τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, αποφασίσθηκε η μελέτη νέων φωτιστικών πεδίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενίσχυση των φωτιστικών πεδίων.

Από τις μεταβολές αυτές αναμένεται να προκύψουν οφέλη άνω των 2 εκ. Ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο ισοδυναμεί με το 2% του τζίρου και το 20% των κερδών του. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. εξυπηρέτησε το 2011 μέρα-νύχτα επί 365 ημέρες το χρόνο 50.000 αφιξοαναχωρήσεις πλοίων».ΠΗΓΗ: dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637