Πασαρέλα για τα πλωτά παλάτια των Κροίσων το Λονδίνο

Ανεμος από Μονακό πνέει αυτές τις μέρες στο Λονδίνο που γνωρίζει στιγμές δόξας με την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η βρετανική πρωτεύουσα φοράει τα… καλά της και γίνεται σημείο αναφοράς των δισεκατομμυριούχων απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, οι οποίοι επιδεικνύουν τον πλούτο τους στα νερά του Τάμεση.

Ο μεγαλύτερος ποταμός της Βρετανίας μετατρέπεται σε ένα λαμπερό πλωτό χωριό πολυτέλειας, υπερβολής και ματαιοδοξίας την ώρα που η διεθνής κοινότητα και κυρίως η Ευρωζώνη κάνει απέλπιδες προσπάθειες για να ανέβει τον οικονομικό Γολγοθά.

Περισσότερα από 100 σούπερ γιοτ ετοιμάζονται να ρίξουν άγκυρα τις επόμενες ημέρες στον Τάμεση ενώ τα πάρτι που προγραμματίζονται για τους ζάμπλουτους ταξιδιώτες θα συνοδεύονται από άφθονη σαμπάνια και λουκούλλεια γεύματα.

Και επειδή η αφρόκρεμα της σόου μπιζ αναμένεται να δώσει ηχηρό παρών στο μέγα αθλητικό γεγονός – ανάμεσά τους το ζεύγος «Μπραντζελίνα», οι ηθοποιοί Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί και ο Τζορτζ Κλούνεϊ με την σύντροφό του Στέισι Κέμπλε- τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια στην όχθη του ποταμού.

Ανάμεσα στους σύγχρονους Μίδες που παίρνουν τα πολυτελή σκάφη τους για να παρακολουθήσουν από κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες συγκαταλέγεται ο Ρώσος κροίσος, Ρομάν Αμπράμοβιτς. Στο γιοτ που διαθέτει ο Ρώσος μεγιστάνας, το Eclipse», το μεγαλύτερο ιδιωτικό σκάφος στον κόσμο με αξία ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων - θα μπορούν να φιλοξενηθούν οι καλεσμένοι του σε 30 καμπίνες.

Η «Εκλειψη» διαθέτει επίσης την θωρακισμένη σουίτα του ιδιοκτήτη με τα αλεξίσφαιρα τζάμια και το ειδικό σύστημα laser για τους αδιάκριτους φακούς των παπαράτσι. Η πολυτέλεια του σκάφους δεν σταματάει εκεί. Εκτός από δύο πισίνες, διαθέτει και δύο ελικοδρόμια, έναν κινηματογράφο, μία ντισκοτέκ, ένα μίνι υποβρύχιο και δικό του αντιπυραυλικό σύστημα.

Τον Τάμεση θα κοσμεί και το «Malteze Falcon» το υπερπολυτελές σκάφος της Ελληνίδας εκατομμυριούχου, Ελενας Αμβροσιάδου και το αξίας 80 εκατομμυρίων λιρών «Illona» του Αυστραλού μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της γιγαντιαίας αλυσίδας εμπορικών κέντρων «Westfield». Το «Illona» διαθέτει, μεταξύ άλλων, κινηματογράφο, γυμναστήριο αλλά και δωμάτιο για μασάζ.

Αγκυρα στον βρετανικό ποταμό έχει ήδη ρίξει τους τελευταίους μήνες η μυθική θαλαμηγός του Αριστοτέλη Ωνάση, «Χριστίνα». Το συγκεκριμένο «σκαρί», που είχε γίνει στο παρελθόν πεδίο για ίντριγκες, έρωτες, συμφωνίες και καυγάδες, θα λειτουργήσει ως πλωτό εστιατόριο στη διάρκεια των Αγώνων. Η θαλαμηγός διαθέτει τρία μπαρ, τέσσερα σαλόνια, τραπεζαρία, βιβλιοθήκες, παιδότοπο, σπα, γυμναστήριο και πισίνα ενώ ξεχωρίζει το μωσαϊκό – αντίγραφο από τοιχογραφία της Κνωσού.

Εκτός από τη «Χριστίνα», τα δύο αφεντικά της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στον κόσμο, της Microsoft, Mπιλ Γκέιτς και Πολ Αλεν, θα δώσουν το «παρών», ο καθένας με το ταπεινό πλεούμενό του. Ο Πολ Αλεν με το υπερπολυτελές σκάφος του «Oktopus» (Χταπόδι), μήκους 1.267 μέτρων και 57μελούς πληρώματος, με το οποίο έχει «οργώσει» τις ελληνικές θάλασσες, και ο Μπιλ Γκέιτς με το σούπερ γιοτ «Gogypus».



«Ο κόσμος των επιχειρήσεων, του αθλητισμού και της σόου μπιζ θα συγκεντρωθεί εδώ, Είναι μία μοναδική ευκαιρία. Θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να αναμειχθούν με τον κόσμο ή να παρακολουθήσουν από το κατάστρωμα ενός υπερπολυτελούς σκάφους», δηλώνει η Καμίλα Στόρι, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και διοργανώτρια των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Για τους πλούσιους καλεσμένους που δεν διαθέτουν δικό τους σκάφος, υπάρχουν ενοικιαζόμενες υπερπολυτελείς θαλαμηγοί το κόστος των οποίων ανέχεται στις 294 χιλιάδες λίρες την εβδομάδα. Για όσους ενδιαφέρονται – και τους περισσεύουν- τo σούπερ γιοτ Seanna ενοικιάζεται για μία εβδομάδα έναντι 300 χιλιάδων λιρών.

Η συμβουλευτική εταιρεία γιοτ «MGMT» επιβλέπει από το άλφα έως το ωμέγα την διοργάνωση συντονισμένων υπηρεσιών εν όψει της «επέλασης» των υπερπολυτελών σκαφών. Η εταιρεία αναλαμβάνει το κλείσιμο των εισιτηρίων σε θέσεις VIP για τους Αγώνες αλλά και την μεταφορά των ενδιαφερομένων με ελικόπτερο ή ταχύπλοο.

Γεγονός είναι, πάντως, πως η αγορά των γιοτ άντεξε στην κρίση, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», επικαλούμενοι τους ειδικούς. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η αγορά υπερπολυτελών σκαφών φαίνεται ότι έχει ανακτήσει την δυναμικότητα της και αυτή την ώρα πολλοί ξένοι αρχιτέκτονες βάζουν τις τελευταίες πινελιές τους σε νέα γιοτ.






ΠΗΓΗ: protothema.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.