Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

«Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερα πλοία στο ελληνικό νηολόγιο»


«Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερα πλοία στο ελληνικό νηολόγιο και ναυτιλιακές εταιρείες στη χώρα μας», δήλωσε ο Κ. Μουσουρούλης στο Συνέδριο International Herald Tribune με θέμα τις επενδύσεις.

«Για να αξιοποιήσουμε πλήρως το μέγεθος και το δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας, που καταλαμβάνει την πρώτη θέση παγκοσμίως και ελέγχει το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας, προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής διοικητικής δομής του υπουργείου, μετά την επανασύστασή του», τόνισε ο κ. Μουσουρούλης και ανέφερε ότι κύριο μέλημα είναι η προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία με περαιτέρω διεύρυνση του ελληνικού νηολογίου και ξένων ναυτιλιακών εταιρειών στη χώρα μας.


Είπε ότι το υπουργείο προχωρά ήδη σε μια ευέλικτη οργάνωση με στόχο την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, μηχανοργάνωσης όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα και πρόσθεσε ότι δημιουργείται ηλεκτρονικό νηολόγιο προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία για την ένταξη ενός πλοίου σε αυτό. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία μονάδων εξυπηρέτησης πλοίων και ναυτικών, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται τμήμα Ναυτιλιακών Επενδύσεων για την επεξεργασία προτάσεων σε πλήθος τομέων αλλά και συναφών δραστηριοτήτων.

«Ο Πειραιάς, η εθνική βάση του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις και ακόμα περισσότερες εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών», τόνισε ο κ. Μουσουρούλης, ενώ αναφερόμενος στη ναυτική εκπαίδευση είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 94 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.
Πηγή:dealnews.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637