«Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερα πλοία στο ελληνικό νηολόγιο»


«Θέλουμε να προσελκύσουμε περισσότερα πλοία στο ελληνικό νηολόγιο και ναυτιλιακές εταιρείες στη χώρα μας», δήλωσε ο Κ. Μουσουρούλης στο Συνέδριο International Herald Tribune με θέμα τις επενδύσεις.

«Για να αξιοποιήσουμε πλήρως το μέγεθος και το δυναμισμό της ελληνικής ναυτιλίας, που καταλαμβάνει την πρώτη θέση παγκοσμίως και ελέγχει το 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας, προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας αποτελεσματικής διοικητικής δομής του υπουργείου, μετά την επανασύστασή του», τόνισε ο κ. Μουσουρούλης και ανέφερε ότι κύριο μέλημα είναι η προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην ελληνική σημαία με περαιτέρω διεύρυνση του ελληνικού νηολογίου και ξένων ναυτιλιακών εταιρειών στη χώρα μας.


Είπε ότι το υπουργείο προχωρά ήδη σε μια ευέλικτη οργάνωση με στόχο την εξάλειψη της γραφειοκρατίας, μηχανοργάνωσης όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή δραστηριότητα και πρόσθεσε ότι δημιουργείται ηλεκτρονικό νηολόγιο προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία για την ένταξη ενός πλοίου σε αυτό. Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία μονάδων εξυπηρέτησης πλοίων και ναυτικών, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργείται τμήμα Ναυτιλιακών Επενδύσεων για την επεξεργασία προτάσεων σε πλήθος τομέων αλλά και συναφών δραστηριοτήτων.

«Ο Πειραιάς, η εθνική βάση του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις και ακόμα περισσότερες εταιρείες παροχής ναυτιλιακών υπηρεσιών», τόνισε ο κ. Μουσουρούλης, ενώ αναφερόμενος στη ναυτική εκπαίδευση είπε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 94 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.




Πηγή:dealnews.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.