Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΠ: Απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων πλοίων περιμετρικά του λιμανιού

Από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά έχουν απομακρυνθεί έως τώρα, μετά από διαγωνισμό, τα επτά ανενεργά πλοία της εταιρίας GA Ferries, έναντι συνολικού τιμήματος 7.200.300 ευρώ, συν ΦΠΑ.

Κατακυρώθηκαν από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για την εκποίηση και απομάκρυνση τεσσάρων ανενεργών και εγκαταλελειμμένων πλοίων, που βρίσκονταν στην περιοχή του Περάματος. Πρόκειται για τα πλοία «Αρχιπέλαγος», «Αναστάσιος», «Βελισάριος» και «Απόλλων».

Εξάλλου, αποφασίστηκε η τιμή για το νέο πλειοδοτικό διαγωνισμό που αφορά την απομάκρυνση του πλοίου «Ε/Γ - Ο/Γ ΤΖΕΤ ΦΕΡΡΥ 1», να είναι μειωμένη κατά 20% επί της προηγούμενης τιμής που έφθανε τα 2.516.326,40 ευρώ. Το δ.σ. του Οργανισμού αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκποίηση και απομάκρυνση του πλοίου της κοινοπραξίας GA Ferries του Γεράσιμου Αγούδημου, το οποίο βρίσκεται στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.
Αποφασίστηκε επίσης, η μετακίνηση και διάλυση των πλοίων «Σαιντ Ραφαήλ ΙΙΙ» και «Σαιντ Ραφαήλ V», αφού πρώτα αφαιρεθούν όλες οι επιβαρυντικές για το περιβάλλον ουσίες.
Σημειώνεται ότι ο ΟΛΠ, από το 2011, έχει κινήσει τη διαδικασία πλειοδοτικών διαγωνισμών για την απομάκρυνση και εκποίηση όλων των ανενεργών και εγκαταλελειμμένων πλοίων, τα οποία βρίσκονται σε όλη την περίμετρο του λιμανιού του Πειραιά και των επιλιμένιων δήμων.
Από το κεντρικό λιμάνι του Πειραιά έχουν απομακρυνθεί έως τώρα, μετά από διαγωνισμό, τα επτά ανενεργά πλοία της εταιρίας GA Ferries, έναντι συνολικού τιμήματος 7.200.300 ευρώ, συν ΦΠΑ. Πρόκειται για το ΝΤΑΛΙΑΝΑ, το ΑΝΘΗ-ΜΑΡΙΝΑ, το ΜΑΡΙΝΑ, το ΡΟΜΙΛΝΤΑ, το ΜΙΛΕΝΑ, το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ και το ΡΟΔΑΝΘΗ, τα οποία, σύμφωνα με απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του ΟΛΠ Ν.2881/2001, είχαν κριθεί επικίνδυνα και επιβλαβή.


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr - ΑΜΠΕ

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637