Δραματική η κατάσταση τη Ν/Ζώνη

Ως δραματική χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος εξαιτίας της αναδουλειάς το διοικητικό συμβούλιο του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙΠΑΣ), που περιλαμβάνει αρκετές εταιρείες οι οποίες
δραστηριοποιούνται και στον κλάδο της ναυπηγοεπισκευής,
Ειδικότερα,, ο Φορέας Διαχείρισης του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού συμφωνεί με την επιστολή της Ομοσπονδίας Εργοδοτικών Ενώσεων Επιχειρήσεων Ναυπήγησης & Επισκευής Πλοίων Πειραιά που απέστειλε στις 13 Ιανουαρίου 2011 προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του εμπορικού τμήματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά .

«Αποτέλεσμα αυτής της μη λειτουργίας του Σκαραμαγκά είναι η αποστέρηση της δυνατότητας δεξαμενισμού των πλοίων στον Πειραιά και η αναδουλειά στη ναυπηγοεπισκευή εξαιτίας αυτού του γεγονότος, να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα στη Ζώνη Περάματος», αναφέρει το δ.σ. του ΒΙΠΑΣ.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού τονίζει ότι όλο και περισσότερες ναυτιλιακές επιχειρήσεις επιλέγουν για την επισκευή και το χτίσιμο των πλοίων τους τα ναυπηγεία γειτονικών χωρών, όπως της Τουρκίας.

Αιτίες, «τα ακριβά μεροκάματα, η καθυστέρηση στους χρόνους παράδοσης εξαιτίας των διαρκών κι αδικαιολόγητων απεργιακών κινητοποιήσεων και η μη λειτουργία του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που επιφέρουν βαρύτατα πλήγματα στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών επιχειρήσεων και των συναφών επιχειρήσεων του κλάδου».

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δ.σ. του ΒΙΠΑΣ έχουμε «λουκέτα» στις επιχειρήσεις σε καθημερινή βάση, ενώ ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευής από τον οποίο ζουν περισσότερες από 10.000 οικογένειες εργαζομένων κι εργοδοτών, να απειλείται με συρρίκνωση έως και αφανισμό.


Ο Φορέας Διαχείρισης του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης ενεργοποίησης της λειτουργίας της ΝΑΥΣΟΛΠ Α.Ε. καθώς και όλων των εμπλεκόμενων με τη ναυπηγοεπισκευή φορέων για τον συντονισμό της δράσης στα πλαίσια ανάκαμψης της ναυπηγοεπισκευής.

Απο το - http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=6&contentid=14051

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.