Ο εφοπλιστής Αν. Πάλλης στο «Πρώτο Θέμα»

Είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό 40%
Στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» εισέρχεται ο εφοπλιστής Αναστάσιος Πάλλης, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε χθες η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», «δραστηριοποιείται και στη ναυτιλία, μεταξύ άλλων, και με τον Ομιλο Ρέστη».

Η είσοδος στο μετοχικό κεφάλαιο θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετάσχει ο κ. Πάλλης, αποκτώντας συμμετοχή ίση με το 40% των μετοχών της εταιρείας.
Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η είσοδος αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της εφημερίδας, ενώ έτσι συνεχίζει να διατηρείται η απόλυτη δημοσιογραφική ανεξαρτησία. Το 60% της εταιρείας θα κατέχουν οι δημοσιογράφοι Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος.
Οπως φαίνεται από την ανακοίνωση της εφημερίδας, δεν γίνεται άμεση αναφορά εισόδου του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη στο μ/κ της εταιρείας, πράγμα το οποίο εκτιμάται ότι αποτελεί κοινή απόφαση των δύο πλευρών δεδομένου ότι ο κ. Ρέστης συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο και άλλων επιχειρήσεων ΜΜΕ και, συγκεκριμένα, στο ΔΟΛ.
Μόλις πριν από λίγο καιρό ο κ. Ρέστης αποσύρθηκε από την επένδυσή του στο Βήμα FM -όπου λέγεται ότι δρομολογούνται ραγδαίες εξελίξεις-, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η πολιτική που θα ακολουθήσει σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του στον Οργανισμό.
Ο κ. Ρέστης κατέχει το 18,82% των μετοχών του ΔΟΛ και είναι και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι, από το περασμένο καλοκαίρι, έχει ανακοινωθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ΔΟΛ, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί.
Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» πρωταγωνιστεί στον κυριακάτικο Τύπο από την ημέρα της έκδοσής της, καταλαμβάνοντας πάντοτε μια θέση -συχνά την πρώτη- στην πρώτη πεντάδα των κυριακάτικων εφημερίδων με τις υψηλότερες πωλήσεις. Μόλις πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, πέρασε στους δύο δημοσιογράφους ιδρυτές της, μετά την αποεπένδυση του Πήγασου.
Οι πωλήσεις της εταιρείας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο δημοσιευμένο ισολογισμό (χρήσεως 2009), ανέρχονται σε 53,7 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία παρουσίασε καθαρά προ φόρων κέρδη ύψους 697 χιλιάδων ευρώ στην υπό εξέταση χρήση.
Απο το - http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1923071

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.