Με σωστικές λέμβους προσέγγισαν το Ρέθυμνο επιβάτες κρουαζιερόπλοιου!

Ένα απίστευτο περιστατικό φανέρωσε για μία ακόμα φορά την έλλειψη υποδομών στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Το πιο πρόσφατο γεγονός εκτυλίχτηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Σε μιά περίοδο που η τουριστική κίνηση αρχίζει και μπαίνει σε ρυθμούς καλοκαιριού, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Αmadea», κατάφεραν να αποβιβαστούν στην πόλη της Κρήτης με τη βοήθεια των σωστικών λέμβων του πλοίου!
Αίτια αυτής της ταλαιπωρίας, το μήκος του πλοίου που είναι 232 μέτρα. Αυτό το μέγεθος καθιστά την πρόσδεση πλοίου απαγορευτική στο λιμάνι του Ρεθύμνου.
Για κάμποση ώρα λοιπόν μέχρι να δοθεί λύση το κρουαζιερόπλοιο παρέμενε αγκυροβολημένο εκτός λιμανιού με τους ξένους επισκέπτες να κοιτάζουν από μακριά το Ρέθυμνο.
Το τραγελαφικό αυτό περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών του λιμανιού.
Στο πνεύμα αυτό, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου απέστειλε έγγραφο στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.
Στο έγγραφο αναφέρεται αναλυτικά:
«Σύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες, ένας από τους λόγους, για τους οποίους το κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε το πρωί της 9ης Μαΐου 2012 στο λιμάνι του Ρεθύμνου, αγκυροβόλησε «αρόδο», ήταν και η ύπαρξη ιδιαιτεροτήτων στο λιμάνι της πόλης μας.
Σύμφωνα, επίσης, με άλλες πληροφορίες, μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου έχουν προγραμματιστεί προσεγγίσεις ακόμα δεκαπέντε κρουαζιερόπλοιων.
Είναι, επίσης, γνωστό ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πλοίο της εταιρείας CRETAN LINES θα συνδέσει το Ρέθυμνο με το πρώτο λιμάνι της χώρας, προκειμένου να ευοδωθεί ο πολυπόθητος στόχος, να αποκτήσει δηλαδή και πάλι το Ρέθυμνο το δικό του Καράβι.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και κυρίως την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας και για τη διαφοροποίηση του τουριστικού του προϊόντος, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες και πρωτόγνωρες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η Χώρα μας, θεωρούμε απαραίτητη και αναγκαία, όσο ποτέ στο παρελθόν, την λήψη από την Υπηρεσία σας, λόγω αρμοδιότητας, όλων εκείνων των ενδεδειγμένων και αναγκαίων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.
Ειδικότερα, θεωρούμε αναγκαία τα παρακάτω:
1.- Λήψη μέτρων και κατασκευή ή συμπλήρωση απαιτουμένων έργων για την εξάλειψη των ιδιαιτεροτήτων του λιμανιού προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτος ελλιμενισμός πλοίων.
2.- Δημιουργία συγχρόνων χερσαίων έργων υποδομών αναμονής για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τον απόπλου και κατάπλου των πλοίων».

Με πληροφορίες από το flashnews.gr
ΑΠΟ: newsbomb.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.