Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Με σωστικές λέμβους προσέγγισαν το Ρέθυμνο επιβάτες κρουαζιερόπλοιου!

Ένα απίστευτο περιστατικό φανέρωσε για μία ακόμα φορά την έλλειψη υποδομών στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Το πιο πρόσφατο γεγονός εκτυλίχτηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Ρεθύμνου.

Σε μιά περίοδο που η τουριστική κίνηση αρχίζει και μπαίνει σε ρυθμούς καλοκαιριού, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Αmadea», κατάφεραν να αποβιβαστούν στην πόλη της Κρήτης με τη βοήθεια των σωστικών λέμβων του πλοίου!
Αίτια αυτής της ταλαιπωρίας, το μήκος του πλοίου που είναι 232 μέτρα. Αυτό το μέγεθος καθιστά την πρόσδεση πλοίου απαγορευτική στο λιμάνι του Ρεθύμνου.
Για κάμποση ώρα λοιπόν μέχρι να δοθεί λύση το κρουαζιερόπλοιο παρέμενε αγκυροβολημένο εκτός λιμανιού με τους ξένους επισκέπτες να κοιτάζουν από μακριά το Ρέθυμνο.
Το τραγελαφικό αυτό περιστατικό φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών του λιμανιού.
Στο πνεύμα αυτό, το Επιμελητήριο Ρεθύμνου απέστειλε έγγραφο στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.
Στο έγγραφο αναφέρεται αναλυτικά:
«Σύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες, ένας από τους λόγους, για τους οποίους το κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε το πρωί της 9ης Μαΐου 2012 στο λιμάνι του Ρεθύμνου, αγκυροβόλησε «αρόδο», ήταν και η ύπαρξη ιδιαιτεροτήτων στο λιμάνι της πόλης μας.
Σύμφωνα, επίσης, με άλλες πληροφορίες, μέχρι το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου έχουν προγραμματιστεί προσεγγίσεις ακόμα δεκαπέντε κρουαζιερόπλοιων.
Είναι, επίσης, γνωστό ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πλοίο της εταιρείας CRETAN LINES θα συνδέσει το Ρέθυμνο με το πρώτο λιμάνι της χώρας, προκειμένου να ευοδωθεί ο πολυπόθητος στόχος, να αποκτήσει δηλαδή και πάλι το Ρέθυμνο το δικό του Καράβι.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα και κυρίως την αναγκαιότητα στήριξης και ενίσχυσης του τουρισμού κρουαζιέρας, ως ένας από τους βασικούς πυλώνες τουριστικής ανάπτυξης του Νομού μας και για τη διαφοροποίηση του τουριστικού του προϊόντος, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες και πρωτόγνωρες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η Χώρα μας, θεωρούμε απαραίτητη και αναγκαία, όσο ποτέ στο παρελθόν, την λήψη από την Υπηρεσία σας, λόγω αρμοδιότητας, όλων εκείνων των ενδεδειγμένων και αναγκαίων μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού.
Ειδικότερα, θεωρούμε αναγκαία τα παρακάτω:
1.- Λήψη μέτρων και κατασκευή ή συμπλήρωση απαιτουμένων έργων για την εξάλειψη των ιδιαιτεροτήτων του λιμανιού προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτος ελλιμενισμός πλοίων.
2.- Δημιουργία συγχρόνων χερσαίων έργων υποδομών αναμονής για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τον απόπλου και κατάπλου των πλοίων».

Με πληροφορίες από το flashnews.gr
ΑΠΟ: newsbomb.gr

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση

Οικονομική Εναλλακτική Θέρμανση
ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ - ΑΜΕΣΗ & ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΙΑΘΟΥ 60 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210 2114229 - ΤΗΛ.: 215 5405367 - ΚΙΝ.:697 7209637