Η HELMEPA αποχαιρετά τον Πρόεδρο της

Στις 25 Ιανουαρίου 2011, η HELMEPA έχασε τον Πρόεδρο της και ένα από τα πιο αφοσιωμένα μέλη της, τον Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο. Ήταν μαζί μας συνεχώς από το 1985, τέσσερα χρόνια αφότου ιδρύθηκε η ένωση. Υπήρξε ένας αυτοδημιούργητος πλοιοκτήτης που δήλωσε την πίστη του στο περιβάλλον την ημέρα που ζήτησε να πάρει μέρος στη HELMEPA, την κοινή προσπάθεια ναυτικών και πλοιοκτητών
Ο Καπετάν Βασίλης άφησε το χωριό του στη Μεσσηνία πολύ μικρός και ξεκίνησε να κερδίσει τη ζωή του στη θάλασσα. Είχε περάσει από όλα τα σκαλοπάτια της ναυτικής ιεραρχίας στα πλοία όταν αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην πλοιοκτησία. Τη σταδιοδρομία του γνωρίζουν και θαυμάζουν όλοι στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Η εταιρεία του Costamare Shipping Co SA έγινε μέλος της εθελοντικής πρωτοβουλίας της HELMEPA τον Ιανουάριο 1985 και η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τον ίδιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ένα χρόνο μετά. Υπηρέτησε στα Συμβούλια και ως Αντιπρόεδρος και το 1996 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου, θέση που κατείχε μέχρι το 2000 οπότε του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου της HELMEPA. Επανεκλέχθηκε το 2008 και από τότε παρέμεινε Πρόεδρος της ένωσης μέχρι την 25 Ιανουαρίου 2011, την ημέρα που τέλειωσε το ταξίδι της ζωής του.

Ο Καπετάν Βασίλης νοιαζότανε για την κατάσταση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της θάλασσας στην οποία πήγε μόλις τέλειωσε το Γυμνάσιο σε εποχές δύσκολες στην Ελλάδα. Η σταδιοδρομία του και τα επιτεύγματα του στο χώρο της παγκόσμιας ναυτιλίας και της ευρύτερης κοινωνίας είναι πολύ γνωστά και έχουν επαινεθεί. Με το σύντομο αυτό αφιέρωμα, θέλουμε να προσθέσουμε στην ιστορία του Καπετάν Βασίλη τη βαθιά του πίστη στη δύναμη των μικρών παιδιών γιατί είναι η καθαρότερη φωνή της κοινωνίας, όπως του άρεσε να λέει. Και απέδειξε αυτή του την πίστη το 1993, όταν υποβλήθηκε από τη Γραμματεία στο Διοικητικό Συμβούλιο το πρόγραμμα Παιδική HELMEPA και δεσμεύτηκε προσωπικά να το υποστηρίζει. Τήρησε αυτή την υπόσχεση και παρόλο που μαχόταν για τη ζωή του, φιλοξένησε την 10 Δεκεμβρίου 2010 στο κτήριο της Costamare το Συμβούλιο Αντιπροσώπων των παιδιών-μελών της Παιδικής HELMEPA. Μίλησε από την καρδιά του και με την ίδια όπως πάντα δύναμη στα παιδιά, τους γονείς και τους δασκάλους τους. Επανέλαβε πως πίστευε ακράδαντα ότι η καλύτερη επένδυση είναι αυτή στις νεότερες γενιές.

Θα θυμόμαστε πάντα τον Καπετάν Βασίλη σαν τον ευθύ άνθρωπο της πράξης που κατόρθωσε πολλά και την ίδια ώρα παρέμεινε ο καλοσυνάτος Έλληνας ναυτικός πάντοτε έτοιμος να προσφέρει βοήθεια όπου χρειάζονταν. Ευχή όλων είναι τα παιδιά και τα εγγόνια του να ακολουθήσουν τα βήματα του έτσι ώστε η μνήμη του να τιμάται για πολλά-πολλά χρόνια.

Απο το - http://www.marinews.gr/pub/category.asp?lang=gr&page=1&catid=6&contentid=14049

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.