Η Νεώριον διαπραγματεύεται παράταση στην καταβολή οφειλής 10,344 εκ. ευρώ

TH διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και του Eλληνικού Δημοσίου για την αναδιάρθρωση των δόσεων του τιμήματος εξαγοράς των Ναυπηγείων Ελευσίνας και τη μετάθεση της καταβολής των υπολειπόμενων δόσεων (εκκρεμεί η καταβολή δύο δόσεων συνολικού ύψους 10.344.400 ευρώ), επισημαίνει η διοίκηση της Νεώριον, ενώ τονίζει ότι ο όμιλος δεν έχει (στις 31/12/2010) ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το προσωπικότο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα, η διοίκηση ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι είχε επισημάνει σε προηγούμενες οικονομικές καταστάσεις τους σοβαρούς κινδύνους ρευστότητας που αντιμετωπίζει και για ποιους λόγους δημιουργήθηκε ταμειακή στενότητα. Η πάροδος αρκετού χρόνου για την επίλυση των προβλημάτων αυτών περιόρισε τα υφιστάμενα χρονικά περιθώρια, με συνέπεια να προκύπτει αβεβαιότητα για το μέλλον της εταιρίας. Η διοίκηση της επιχείρησης συνεχίζει τις προσπάθειες στις κατευθύνσεις κεφαλαιουχικής ενίσχυσης του ομίλου, νέου δανεισμού καθώς και βελτίωσης των συμβατικών ταμειακών ροών της. Συγκεκριμένα αποτελέσματα αναμένονται σύντομα και η διοίκηση της εταιρίας θα ενημερώσει σχετικά το επενδυτικό κοινό.
Λόγω των καθυστερήσεων αποπληρωμής των υποχρεώσεων προς τους βασικούς προμηθευτές του προγράμματος κατασκευής των ΤΠΚ 6&7, ορισμένοι εξ αυτών έχουν προειδοποιήσει για άσκηση των συμβατικών τους δικαιωμάτων και ήδη διεξάγονται συζητήσεις για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς αυτούς.
Οι προοπτικές του ομίλου συνδέονται άμεσα με το πρόγραμμα ναυπηγήσεων του Πολεμικού Ναυτικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση του ΚΥΣΕΑ του Δεκεμβρίου 2008 και οι δηλώσεις του Yπουργείου Εθνικής Aμυνας για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την κατασκευή 6 φρεγατών τύπου FREMM είναι σημαντική εξέλιξη για την εταιρία, η οποία έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τη γαλλική DCNS –που κατασκευάζει τις φρεγάτες αυτού του τύπου– για την κατασκευή των ελληνικών φρεγατών στα Ναυπηγεία Ελευσίνας - Νεωρίου.
Oπως επισημαίνεται, η διαδικασία διαπραγμάτευσης και σύνταξης της συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Aμυνας και των εκπροσώπων της γαλλικής πλευράς βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η επίτευξη συμφωνίας κατασκευής, η οποία θα είναι μέσα στο πλαίσιο του προαναφερόμενου μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της DCNS και των Ναυπηγείων Ελευσίνας - Νεωρίου, θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των Nαυπηγείων και αυξημένη απασχόληση για τα επόμενα 10 χρόνια κι ακόμα θα ασκήσει σημαντική θετική επιρροή στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων.
Σημειώνεται ότι επανειλημμένα η κυβέρνηση με δηλώσεις αρμόδιων υπουργών έχει γνωστοποιήσει ότι το πρόγραμμα φρεγατών θα υλοποιηθεί, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξής του.
Επιπλέον, η γαλλική εταιρία έχει δηλώσει ότι μέρος του ναυπηγικού έργου κατασκευής φρεγατών τύπου FREMM, που ναυπηγεί για το γαλλικό Ναυτικό, θα ανατεθεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

ΑΠΟ-express.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.