Λαθραία τσιγάρα σε Πειραιά και Ηγουμενίτσα


Συνελήφθησαν τις πρωινές ώρες σήμερα, ύστερα από αξιοποίηση διαθέσιμων πληροφοριών, από το προσωπικό της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με την Διεύθυνση Ασφάλειας Λ.Σ.-Ε.Α. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων και Ειδικών Μονάδων του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Λιμενικής Αρχής Ίσθμιων, επτά  αλλοδαποί, ουκρανικής υπηκοότητας, μέλη πληρώματος του M/V «ADELAIDA M» σημαίας Comoros.
Το πλοίο εντοπίστηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Πειραιά από πλωτό περιπολικό του Λ.Σ.-Ε.Α. στο οποίο επέβαινε προσωπικό από τις προαναφερθείσες Υπηρεσίες καθώς και στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, έμφορτο με 6.150 χαρτοκιβώτια (boxes) τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, τα οποία, σύμφωνα με τα έγγραφα που έφερε  το πλοίο είχαν προορισμό το «BAR» Μαυροβουνίου.
Το «ADELAIDA M», συνοδεία δύο πλωτών περιπολικών σκαφών, οδηγήθηκε για έλεγχο στο λιμάνι της Ελευσίνας.
Mετά από ενδελεχή έλεγχο με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι φερόμενη ως εταιρεία παραλαβής του φορτίου υφίσταται και δραστηριοποιείται στις μεταφορές αγαθών και όχι στην εμπορία τσιγάρων, ενώ οι περισσότερες από τις επωνυμίες των τσιγάρων του φορτίου είναι άγνωστες στην ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να διαθέτουν άδεια πιστοποίησης κυκλοφορίας και κατασκευάζονται με αποκλειστικό σκοπό την λαθρεμπορία.
Παράλληλα στo πλαίσιο επιθεώρησης του πλοίου σύμφωνα με τις διαδικασίες ‘’PARIS MOU’’, από Στελέχη του Τμήματος Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, διαπιστώθηκε η μη συμμόρφωση του πλοίου στους διεθνείς κανονισμούς, διότι δεν έφερε νόμιμα τη σημαία COMOROS καθώς τα έγγραφα εθνικότητας και ασφαλούς επάνδρωσης του είχαν λήξει. Οι ουσιώδεις ελλείψεις και τα προβλήματα σε αυτό είχαν ως αποτέλεσμα την κράτησή του.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Διοίκηση Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενώ το πλοίο και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν.


Επίσης σήμερα  στις 00:10, συνελήφθη, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της τοπικής Λιμενικής Αρχής, ένας 45χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι μετέφερε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων, κρυμμένη κάτω από το φορτίο (συσκευασίες από φελιζόλ με ψάρια- λαυράκια) και σε συσκευασίες όμοιες με αυτές του φορτίου, χωρίς νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων κατασχέθηκαν.
Καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων θα πραγματοποιηθεί  πρωινές ώρες σήμερα παρουσία Τελωνειακών υπαλλήλων.




ΑΠΟ-pireastime.gr

Geo & Art Boutique Hotel

Geo & Art Boutique Hotel
Geo & Art Boutique Hotel αποτελείται από νεόκτιστα δωμάτια, προσφέροντας κομψό σχεδιασμό και ποιοτική διαμονή. Σε μια προνομιακή τοποθεσία στη Χιμάρα 50 μέτρα από το κέντρο, μόλις μια ανάσα μακριά από τις παραλίες, το ξενοδοχείο μας είναι μια θαυμάσια επιλογή για διακοπές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τον τρόπο ζωής της Χιμάρας και οπλοκατοχής και πεντακάθαρες παραλίες του. Η πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και το κέντρο της Χειμάρας από το δωμάτιο είναι εκθαμβωτική, αν ημέρας ή της νύχτας, ενώ η εσωτερική διακόσμηση του ξενοδοχείου προσθέτει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια όαση ηρεμίας και χαλάρωσης.